Haberler

Polisi öldüren Yunus Emre Geçti hakkında, "daha önce karakolun avlusunda kelepçesizken kaçtı" iddiası

25 Eylül 2024 14:07

T24 Video

Gazeteci Emrullah Erdinç, geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yaşanan ve polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasıyla sonuçlanan olayla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Erdinç “Yunus Emre Geçti, olaydan önce motosiklet hırsızlığından yakalanmış ve nezarete konmuş biri. Kelepçesiz yemek yemesine izin veriliyor. Avludan atlayıp kaçıyor” dedi.

Emrullah Erdinç YouTube kanalında yayınladığı “Polis Katili O Gün Firar Etmişbaşlıklı videoda ”Emniyetin saldırı sonrası tutmuş olduğu bir form var, oradan size olayın nasıl olduğunu okuyacağım” diyerek olay anlarını tutanaklardan okudu.

“Yunus Emre Geçti Ümraniye'de karakolun nezarethanesine konmuş!”

Erdinç videoda şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan çalışmalarda şüpheli Yunus Emre Geçti isimli şahsın motosiklet hırsızlığı suçundan mevcutta olarak adli makamları sevk edilmek üzere gözaltına alındığı, olay saatinde şüpheli şahsın annesinin polis merkezi amirliğin… Bakın burası çok önemli; şimdi benim işte eleştirdiğim ve burada İçişleri Bakanlığı ve Emret Genel Müdürlüğü’nün harekete geçmesi gerektiği dediğim yer burası, ihmal işte burada başlıyor, yani Yunus Emre geçti aslında olaydan öncesi motosiklet hırsızlığından dolayı yakalanmış ve nezarethaneye konmuş bir isim. Yani Ümraniye'deki nezarethaneye, karakolun nezarethanesine konmuş”

“Elleri kelepçesiz yemek yiyen Geçti duvardan atlayarak kaçıyor”

“Peki ne oluyor? Hemen size okuyorum. Kendi tutanaklarından okuyorum yani. Polis merkezine annesi geliyor, yemek getiriyor. Yani Yunus Emre Geçti'nin annesi yaralanan Pınar Geçti, oğluna yemek getiriyor ve yemek getirdiği için de annesiyle görüşüyor. Yani yemek için getirdiğinde emniyetin avlusuna çıkartılıyor. Nezarethaneden çıkartılıyor, bahçeyi alanına getiriyor ve bahçede yemek yemesine izin veriliyor. Annesiyle birlikte ve elleri kelepçesiz. Peki sonra ne oluyor? O suç makinesi dediğimiz Yunus Emre geçti, yemeğini yedikten sonra annesini orada bırakarak avludan atlıyor. Yani duvardan atlayarak kaçıyor.”

“Beylik tabancasını alarak mağdur meslektaşlara ve etrafa rastgele ateş açtığı anlaşılmıştır”

“Şimdi ben devam edeceğim buradaki yazılanlara. Sonrasında konuşacağız. Polis merkezinin avlu duvarından atlamak suretiyle firar etti. Polis merkezi amirliğinde görevli meslektaşlarca çevrede şüpheli şahsını yakalanmasına yönelik araştırma yaptıkları sırada olay yeri adresiyle şüpheli şahsını denk geldikleri… Bu şüpheli şahsa denk gelen kişiler işte şehit olan polis memuru ile diğer ekip arkadaşı. Denk geldikleri sırada şüpheli şahısla aralarında kovalamaca yaşandığı, meslektaşlarca şüpheli şahsın yakalandığı sırada aralarında arbede çıktığı, Kürşat Hakkı Sarıtepe isimli meslektaşın beylik tabancasını alarak mağdur meslektaşlara ve etrafa rastgele ateş açtığı anlaşılmıştır. Şüpheli Yunus Emine Geçti isimli şahs ilçe ekiplerince daha sonradan yakalanmıştır.”

Ne olmuştu?

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin yaşanan arbede sırasında silahla ateş açması sonucu polis memuresi Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti. 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu tespit edilirken, cinayeti sorgusunda itiraf eden Geçti, adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Geçti, tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğinde, saldırganın "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

TIKLAYIN - Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan tutuklandı | "Çöp poşetine soruşturma" yalanlandı

Polis memuresi Şeyda Yılmaz’ın şehit olduğu biri polis iki kişi de yaralandığı olayın faili 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu tespit edildi. Şüphelinin 1 uyuşturucu ve ticareti, 8 uyuşturucu madde kullanmak, 2 kasten yaralama, 1 cinsel taciz, 2 yağma, 1 gasp, 2 çocuğa cinsel istismar, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 ruhsatsız silah, 2 mala zarar verme suçlarından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

TIKLAYIN - Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?