Videoröportaj

Fikret Bila: AK Parti’de bölünme olursa, Türkiye beklenenden önce sandığa gider

26 Haziran 2019 17:48

23 Haziran seçimlerinin siyasete etkisi tartışılmaya devam ediyor. Seçim sonuçlarını Murat Sabuncu’ya değerlendiren gazeteci Fikret Bila, seçmenin iktidara sert yanıt verdiğini söyledi. Bila’ya göre “Bu seçimler yerel değil de genel olsaydı, Türkiye’de iktidar değişecekti.”

Ekonomideki tablonun seçimi etkilediğini ifade eden Bila, AKP’nin iç ve dış politikadaki krizler konusunda sorumluluk almamasının da sonuçlarda etkili olduğunu söyledi.

Ekonomik sorunların aşılması için demokrasiye dönüşün gerekli olduğunu vurgulayan Fikret Bila, “Demokratik sistem yargı denetimi altında değilse Türkiye’ye yatırım gelmez. Hukuk reformunu yapmalı, kuvvetler ayrılığının işlediğini fiilen göstermeli, meslektaşlarımız serbest kalmalı ve basının üzerindeki baskı ortadan kalkmalı. Böylelikle içeride ve dışarıda sermaye piyasası yatırım yapmaya başlayabilir” dedi.

“Tek söz sahibinin Cumhurbaşkanı olması halk tarafından onay görmedi” ifadelerini kullanan Fikret Bila, Öcalan’ın mektubu ile ilgili yaşanan tartışmalardan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin rahatsız olduğunu, ancak bunun ittifak ilişkisi nedeniyle yansıtılmak istenmediğini söyledi.  

Erken seçim tartışmalarını da yorumlayan Fikret Bila, “Beklediğimiz iki parti siyasi hayata girerse AK Parti içinde bölünmeler olacaktır, bu durum da Türkiye’yi beklenen tarihten önce sandığa götürür” ifadelerini kullandı.