Haberler

Fatih Portakal insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral haberiyle çileden çıktı: Kansız, şerefsiz

24 Mayıs 2024 11:46

T24 Video

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) dün yaptığı bir açıklama ile Suriye sınırında bir Tuğgeneralin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığını doğrulamış ve söz konusu generalin emekliliğe sevk edildiği; adı geçen diğer suçluların ise cezalandırıldığı açıklanmıştı.

Sözcü TV Ana Haber Bülteni’ni sunan Fatih Portakal canlı yayında çileden çıktı. Yaşanan çatışma ardından şehit olan iki askerin haberini verdikten sonra Portakal  “Bazı kansızlar ve şerefsizler var” diyerek MSB’nin haberini sunmaya başladı. Portakal haberi şu ifadelerle verdi:

MSB sınırda "insan kaçakçılığı" iddialarını doğruladı: Sözleşmeli personelin sözleşmesi iptal edildi; tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

“Vedat zorba gibi Yahya yıldız gibi bu ve bunun gibi insanlar, şehitlik mertebesine ulaşan kişiler ve bu kişiler ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için bu üniter yapıyı korumak için o görevleri yerine getiriyorlar. Bugün siz evinizde rahat oturabiliyorsanız, bugün ben bu yayını gerçekleştirebiliyorsam bu insanlar sayesinde, bu askerler sayesinde, bu polisler sayesinde korucular sayesinde”

“Bazı kansızlar ve şerefsizler var ki"

“Bu Şehitler Allah rahmet eylesin bu şekilde canlarını ortaya koyuyorlar. Ama bazı kansızlar var ki, bazı kansızlar ve şerefsizler var ki onlar da komutanlık rütbesini kullanıp, tabii çok değil ama böyle pislikler çıkıyor bazen, kendisine rant sağlamaya çalışıyor. Şimdi Barış Terkoğlu bunun birkaç gün önce haberini yazdı Cumhuriyet Gazetesi'nde. Suriye'de Tuğgeneral birisi ve onun bir koruması var. Makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçırıyorlar. Belli bir para karşılığında... Yanlış duymadınız makam aracılığıyla yapan kişi de Tuğgenerel rütbesinde bir kişi yani. İyileri tabii ki ayırıyorum. Onlar çok fazla ama bunu deşifre etmek gerekiyor. Bu kişi devletin aracılığıyla kaçakçılık yapıyormuş. İşte sonra da Milli Savunma Bakanlığı bu haberleri doğruladı.”

“Emekliye sevk edilmesi yetmez!”

Fatih Portakal, MSB'nin doğrulama haberinin ardından sözlerine şu şekilde devam etti:

“Her kurumda diyor çürük elma olabilir. Tabii ki olabilir. Yani her kurumun içerisinde var bunlar. Gördünüz mü gazetecilik mesleği aslında ne kadar önemli bir meslek. Barış Terkoğlu'na teşekkür etmek gerekiyor bu yazısından dolayı. Bunu belgesiyle ortaya koyduğundan dolayı Barış ve Barış gibi gazeteciler olmasa bizler bunları öğrenemeyeceğiniz. Bunlar da gemisini yürütmeye devam edecekler. Rütbesiyle bakın öğrenemediğimiz daha birçok da şey var aslında. Basın Özgür olsa çok daha şeyler öğrenebileceğiz. O yüzden zaten basın dördüncü kuvvettir diyorlar. Medya dördüncü kuvvettir diyorlar. Bu kişinin emekliye sevk edilmesi bence yetmez. Gerekirse rütbelerinin sökülmesi gerekiyor. Acaba Tuğgeneralliğe gelinceye kadar ne ahlaksızlıklar yapmıştır. Bu son zamanlarda mı oldu, hayır kişinin hamurunda var demek bu.”

“İsminin deşifre edilmesi gerekiyor”

“Bu kişinin hesap vermesi gerekiyor, Türk adaleti önünde bu kişinin rütbelerinin belki de sökülmesi gerekiyor. Bu kişinin isminin deşifre bile edilmesi gerekiyor biliyor musunuz o kadar önemli.”