Haberler

Eski eşi bıçakladı, Emine Bulut kızının çığlıkları arasında 'ölmek istemiyorum' diye haykırdı

23 Ağustos 2019 09:51

T24

Kırıkkale'de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, eski eşi tarafından bıçaklandıktan sonra çekilen görüntülerinde kızının "anne" çığlıkları arasında "ölmek istemiyorum" diye bağırıyor. Emine Bulut kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Emine Bulut, eski eşi Fedai Varan ile Menderes Caddesi'ndeki bir kafede buluştuğunda 10 yaşındaki kızları da yanındaydı. Kızlarının velayeti konusunda konuşurken aralarında tartışma çıkınca Varan, Bulut'u vücudunun değişik yerlerinden bıçakladı. Varan, taksi ile olay yerinden kaçtı.

Bulut, hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Kadını bıçaklayan Varan ise gözaltına alındı ve tutuklandı. 

İBB Başkanı İmamoğlu: “'Ölmek istemiyorum' Bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bulut'un cinayetini kınadığı sosyal medya paylaşımında “'Ölmek istemiyorum' Bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cinayeti kınayarak, "“Ölmek istemiyorum” sözleri, bugüne kadar kadına yönelik şiddete kurban verdiğimiz tüm kadınlarımızın ortak çığlığı olmuştur" sözlerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül: Caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır

Emine Bulut'a rahmet dileyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, zanlının tutuklandığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtti ve "caniye hak ettiği cezanın gecikmeksizin verileceğine inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ülkemizi getirdiği nokta"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cinayeti kınadığı sosyal medya paylaşımında "Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ülkemizi getirdiği nokta; 10 yaşındaki evladının gözleri önünde vahşice katledilen bir anne, #EmineBulut" diye yazdı ve takipte olacağını söyledi.

Canan Kaftancıoğlu: "Yaşamak istiyoruz; yaşayacağız; yaşatacağız"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Emine Bulut'un cinayeti ile ilgili yaptığı Twitter paylaşımında "Yaşamak istiyoruz, yaşayacağız, yaşatacağız" ifadelerini kullandı, ve elinde #Yaşamakİstiyoruz yazısı tuttuğu bir fotoğraf paylaştı.

HDP Kadın: #EmineBulut un katili, tek başına, onu katleden eski kocası değildir

HDP Kadın Meclisi, Emine Bulut'un cinayetini kınayan sosyal medya paylaşımında "#EmineBulut un katili, tek başına, onu katleden eski kocası değildir. İyi hal indirimi uygulayanlar, cezasızlıkla teşvik edenler bu suçun ortağısınız. Susmayacağız! #EmineBulut un ‘ölmek istemiyorum’ çığlığını büyüteceğiz" ifadelerini ve #KadınCinayetleriPolitiktir hashtag'ini kullandı.

AKP'li Çelik: En ağır cezanın verilmesi temennimiz 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de "Emine Bulut cinayetinde en ağır cezanın verilmesi temennimiz" diyerek "Bu şekilde şiddete başvuran şahısların dışlanması, toplumsal düzeyde bir duyarlılıkla dışlanması, bir bilinç oluşturulması bütün toplumun vazifesidir. Siyaset düzeyinde hükümet düzeyinde bütün adımlar atılıyor. Sivil toplum örgütlerinin üzerine düşen çok büyük işler vardır. Rahmetli Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Kadınlar insandır biz insanoğlu’ bilinciyle yetiştirilmesi hedefimiz" ifadelerini kullandı. Çelik, sözlerine "Dünyanın her yerinde bu meseleler sadece yasal meselelerle çözülmüyor. Birbirine parmak sallayarak çözülmüyor. Medeni bir topluma yakışmayan bir meseledir. Diğer üzüntü kaynağımız şudur, özellikle sosyal medyada bu görüntülerin bu şekilde yayılması. Toplumun diğer kesimlerinin bilhassa çocukların nasıl etkileneceğinin hesaba katılması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerin de altını çizdi. Biz AKP MKYK olarak bu konuda her adıma hazırız. Bunu partiler üstü bir mesele olarak görmek görüyor. Çok acı bir şekilde canımız yanıyor. Bütün bu cinayetlerde hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Onların çocuklarına sahip çıkmak gibi bir meselemiz var. Bu her birimizin sorumluluğu. Kullandığımız dilden başlayarak şiddetten uzaklaşmak gerekiyor. Görüntülerin yayılması, bunun bir tartışma haline getirilmesi bu şekilde bir sonuç yaratıyor." diyerek devam etti. 

Saadet Partisi Başkanı, Aile Bakanı da cinayeti kınadı

Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu da cinayetle ilgili rahmet dileklerini iletirken "Böyle bir vahşetin ülkemizde bir daha vuku bulmamasını temenni ediyor, failin hak ettiği en ağır cezayı alacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - İnci Sözlük'ün kurucusundan Emine Bulut cinayeti yorumu: Boşanmalardan dolayı babalara her türlü zulmü hak gören mahkemelerin nasıl bir bela yarattığını görmeye çalışın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, cinayeti kınadığı sosyal medya paylaşımında "Aynı acıların tekrar yaşanmaması için şiddete karşı sıfır tolerans anlayışıyla davaya müdahil olacağız" diye konuştu.

Görüntülere yayın yasağı

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut'a ilişkin açıklama yaptı.

Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği, cinayetle ilgili sosyal medya ve medya kuruluşlarında yer alan olay anına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada da Emine Bulut cinayetinin tüm yönleri ile soruşturma yapılıp şüpheli hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplumun veya bireyin üstün ve gözetilmesi gereken hukuki yararını korumak amacıyla kamu sağlığı ve kamu düzeni açısından sosyal medya ve medya kuruluşlarında yayınlanan olay anına ilişkin şiddet içerikli görüntülere Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin ve yayınlanmasının kısıtlanması kararı verilmiştir."