Gün Olur

"Eşitlik, özgürlük, paylaşma ve dayanışma; biz başka bir Rize'nin temsilcisiyiz"

Alper ve Füsun Taş, İstanbul'da bir çay sohbetinde Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

19 Mart 2019 16:51

Hakan Aksay, CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı Alper Taş ve 32 yıllık yol arkadaşı Füsun Taş ile Beyoğlu-Hazapulo Pasajı'nda buluştu. Siyasete, yaşama, insana ve ilişkilere dair sorular yöneltti. 

Üniversite yıllarında tanıştıklarını anlatan Füsun Taş, adaylığını ilk duyduğunda baskın duygusunun 'kaygı' olduğunu söyledi. Zira belediye başkanlığı büyük bir sorumluluktu.

"Eş durumundan hayatı yaşayan biri olmadım. Kendimi Alper'in yanında konumlandıran bir kadın değildim" diyen Füsun Taş, tanıştıkları yıllara ilişkin anılarından da söz etti: "Ben ona aşıktım, meğer duygularımız karşılıklıymış" diye konuştu.

Füsun Taş, Alper Taş'ın en güçlü ve en zayıf yanının insan sevgisi olduğunu söyledi. "Alper bir gün ayakları şiş geldi. Ne oldu dedim. Mitingde bir insanla karşılaşıyor, yol parası olmadığını görünce cebindeki son parayı o kişiye veriyor. Kendisi de eve yürüyerek geliyor. Alper böyle bir insan" dedi

Kampanya çalışmaları hakkındaki sorulara yanıt veren Alper Taş ise AKP adayı ile oy farkının kalmadığını, burun farkı ile önde olduğunu söyledi." Biz Beyoğlu'nu halkla yöneteceğiz, onlar ise Okçular Tekkesi'nden yönetecekler" ifadelerini kullandı. 

CHP Beyoğlu adayı Taş, Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi siyasetçileri çıkaran, aynı zamanda kendi memleketi olan Rize ile ilgili bir soruya da "Eşitlik, özgürlük, paylaşma ve dayanışma; biz başka bir Rize'yi temsil ediyoruz" sözleriyle yanıt verdi.