Haberler

Ebrar Sitesi sakinleri ile yakınları Kahramanmaraş Adliyesi önünde adalet çağrısında bulundu

10 Haziran 2023 13:10

T24 Video

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremlerde yüzlerce kişinin can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi'nin sakinleri, depremde çöken bloklarda ihmalkarlığı olanlara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş Adliyesi önünde bulunan grup adına gazetecilere açıklama yapan Avukat Mustafa Mert Doğan, '6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Ebrar Sitesi'nin depremin simgesi haline geldiğinin' altını çizdi.

Doğan, Ebrar Sitesi'ndeki yıkımda yapı denetim firması ve müteahhitten öte bir ihmal zincirinin olduğunu dile getirerek, yıkıma doğrudan veya dolaylı neden olanlardan şikayetçi olacaklarını, savcılığa ilgili bütün delil ve belgeleri ileteceklerini belirtti.

Depremde hayatını kaybeden tüm aileler için hukuk mücadelesine girdiklerini belirten Doğan, şunları dile getirdi:

''Yıkılan Ebrar Sitesi için buradayız. Yapı denetim firması ve müteahhitten daha öte bir ihmal zinciri var. Yıkılan onlarca konuttan, enkaz altında kalan binlerce insanımızdan bahsediyoruz. Kahramanmaraş bir deprem bölgesidir. Deprem bölgesinde bu yapılaşmaya izin verenlerde, bu durumu denetlemeyenlerde eninde sonunda bu yıkıma doğrudan ya da dolaylı olarak müsebbih olan herkese hesap sormak için buradayız. Savcılığa suç duyurumuzu ve şikayetlerimizi ileteceğiz. Sadece Ebrar Sitesi'nde yaşamını yitiren ailelerimiz için değil depremde yaşamını yitiren bütün insanlar için hukuk mücadelesini sürdüreceğiz. Bugün 11 ili kapsayan Pazarcık depreminde ortaya çıkan yıkım on binlerce. Hatta yer yer yüzbinlerce ailenin ocağına ateş düşürdü. Biz bu ailelerin içerisindeki adalete dair inancı yükseltmek adına buraya geldik. Ebrar Sitesi Kahramanmaraş için önemli bir simge halini aldı. Bizde bu simgenin adalet için bir simge haline gelmesini, suçluların cezalandırılmasını, ihmali olanların yargılanmasını sağlamak için buradayız. Savcılığa ilgili bütün delil ve belgelerimizi ileteceğiz. Bütün ailelerinde adliyelerde suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Türkiye'de ki bütün yurttaşları bir haysiyet hali alacak olan bu deprem sürecinde bizlerin yanında yer almasını istiyoruz. Bugün Ebrar Sitesi adaleti sağlamak için bir adımdır, bu ilk adımı atarak tüm yurttaşlarımızı da bekliyoruz''

Kahramanmaraş'ta en fazla can kaybının yaşandığı yerlerden birisi olan Ebrar Sitesi, ''Depreme çok dayanıklı" denilerek daireleri satılmış, kiralanmıştı.