Haberler

Diyarbakır Valiliği'nden "polis ve bekçilerin saldırganlara müdahale etmediği" görüntülere ilişkin açıklama

24 Haziran 2024 18:33

T24 Video

Diyarbakır’daki, Starbucks ve Burger King'e 'tekbirli' baskınında, polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen müdahale etmediklerine dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Valilikten söz konusu görüntülere ilişkin açıklama geldi.

Diyarbakır'da bir grup, 22 Haziran'da Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerine saldırı düzenledi. Saldırganlar, içeride bulunan bazı kişileri darbetti.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Burger King ve Starbucks şubelerine İsrail aleyhine, "Cenk, cihat ve şehadet" sloganları atarak saldırılmasıyla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, "22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir" denildi.

Son olarak 'tekbirli' baskınlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Mezopotamya Haber Ajansı'nın ulaştığı görüntülere göre, polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen saldırıya müdahale etmedikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır Valiliği'nden açıklama

Diyarbakır Valiliği, "bekçilerin saldırganlara müdahale etmediği" görüntülere ilişkin açıklamada bulundu.

Diyarbakır Valiliği "Bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir" dedi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentteki iş yerine yönelik eylemle ilgili bazı sosyal medya hesaplarında "bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri" şeklinde paylaşımların yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Oysa ki bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir." ifadesine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Diyarbakır'da iki işletmeye saldırıyla ilgili 16 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'daki STK'lar tekbirli saldırı için "Endişeliyiz, bu olaylar münferit değil" dedi, HÜDA PAR'dan yanıt geldi