Haberler

Çipras'tan, Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde Türkçe mesaj: Boyun eğme

29 Haziran 2024 17:50

T24 Video

Yunanistan’ın eski başbakanı ve sosyalist Syriza’nın eski lideri Alexis Tsipras, Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşmacı oldu. Konuşmasını Türkçe bitiren Tsipras “Boyun Eğme” dedi.

Koç Üniversitesi 2024 Mezuniyet Töreni'nde Alexis Çipras da katıldı. Çipras, törende bir konuşma yaptı.

Konuşmasının sonunda bir anısını anlatan Çipras, "Birkaç gün sonra Atina'nın merkezi bir caddesinde yürürken genç bir Türk yanıma geldi ve bana pes etmememi söyleyerek beni hayli şaşırttı. 'Türkiye’de bizim bir sözümüz vardır' dedi: 'Boyun eğme!' Bunu her zaman hatırlayacağım" dedi. Çipras, konuşmasını bu ifadelerle noktaladı:

"Sevgili dostlarım,

Bundan tam bir yıl önce, partimin genel başkanı olarak 15 yıl boyunca görev yaptıktan sonra siyasetin ön saflarından ayrılma kararımı kamuoyuna açıkladım. Birkaç gün sonra Atina'nın merkezi bir caddesinde yürürken genç bir Türk yanıma geldi ve bana pes etmememi söyleyerek beni hayli şaşırttı. “Türkiye’de bizim bir sözümüz vardır,” dedi: “Boyun eğme!” Bunu her zaman hatırlayacağım.

Bugün, bir yıl sonra, mezuniyetiniz dolayısıyla sizleri kutlarken şunları söylemek isterim: Önünüzde uzanan harika tüm anlar ve tüm zorluklar için; uğruna savaşmak zorunda kalacağınız her şey için; hayatlarınız, ülkeniz, aileleriniz ya da geleceğiniz için ilkelerinizi korurken dünya ile birlikte gelişmelisiniz.

Ve şunu asla unutmayın: 'Boyun eğmeyin!'"