Haberler

CHP PM'de gergin toplantı: Ufuk Çakır, Ali Mahir Başarır'a bağırarak salondan çıktı

PM toplantısı sürdüğü sırada salon önünde bağrışmalar yükseldi

10 Ocak 2024 23:08

CHP'de Parti Meclisi'nin yapıldığı salondan bağrışmalar yükseldi. Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a bağırarak salondan çıktı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün öğlen saatlerinde yeni il ve ilçenin belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıda 6’sı büyükşehir olmak üzere 200 dolayında il ve ilçe için belediye başkan adayları belirlendi.

CHP MYK'nın ardından toplanan Parti Meclisi ise gergin dakikalara sahne oldu. PM toplantısı sürdüğü sırada, salon önünde bağrışmalar yükseldi. 

"Yeter ulan!"

Bağıran kişinin CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır olduğu görüldü. Çakır, kendisi gibi Mersin Milletvekili olan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a "Yeter ulan!" diye bağırdı.

Tartışmanın ise Mersin'in Mezitli ilçesine gösterilecek adaylarla ilgili olduğu öğrenildi. Ufuk Çakır’ın, Mezitli'de adaylardan Seyit Özananar’ı desteklediği, Ali Mahir Başarır’ın ise Ahmet Serkan Tuncer’i desteklediği tartışmanın da adaylar üzerinden çıktığı öğrenildi.

TIKLAYIN - CHP, 6 büyükşehirde aday açıklamaya hazırlanıyor: Adana'da Zeydan Karalar, Eskişehir’de Büyükerşen’in eski genel sekreteri Ayşe Ünlüce, Hatay'da Lütfü Savaş

TIKLAYIN - CHP PM'den onay çıktı: Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığı kesinleşti

Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığı kesinleşti

CHP’nin Ankara’nın Etimesgut ilçesinden tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu aday göstermek istemesi parti içerisinde krize neden olurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Beşikçioğlu’na itirazı üzerine CHP Yavaş'ı ikna trafiğine başladı. Ancak MYK'dan sonra PM'den de Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına onay geldiği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Mansur Yavaş’ın itirazı ile ilgili, “Mansur Bey’in hoşuna gitmişti, halen de hoşuna gideceğini düşünüyorum” demişti.