Haberler

CHP'li Tanrıkulu'ndan, 'horolop şorolop' diyen AKP'li Çamlı'ya: AKP'nin kurduğu düzeni tarif etmiş

18 Kasım 2019 12:30

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 'İstanbul'un horolop şorolop bir zihniyete teslim edildiğini' söyleyen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'ya "Tam da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurduğu düzeni tarif etmiş;" diye yanıt verdi. 

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Biz10 TV’de katıldığı bir programda "Stratejik bir şehir olan İstanbul, millî bir zihniyetten alınıp ‘horolop şorolop’ bir zihniyete teslim edildi. Horolop şorolop adam şudur; günübirlik, yevmiyeci, derinliği, ilerisi, background'u olmayan, kâr için, makam için her şeyi yapabilen” ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN: AKP’li Çamlı Erdoğan ve İmamoğlu’nu karşılaştırdı: İstanbul horolop şorolop bir zihniyete teslim edildi

Periscope hesabından "Türkiye'nin insan hakları, mağduriyetler ve adalet gündemi" başlıklı yayın yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çamlı'nın ifadelerine yanıt verdi. Tanrıkulu, AKP'nin iç ve dış politikası hakkında eleştirilerde bulunarak "Buna ancak 'horolop şorolop' hükümeti, diyebiliriz. Maalesef siyaseti böyle kavramlaştıran parlamento üyelerimiz, 'Yeliz'ler de var. Neymiş horolop şorolop? Günübirlik, yevmiyeci, rantçı yaşayan, background'u olmayan... Kimi tarif etmiş 'horolop şorolop' diyerek? Tam da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurduğu düzeni tarif etmiş; günübirlik, background'u olmayan, yevmiyeci ve rantçı... Böyle bir düzenle karşı karşıyayız" diye konuştu.  

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Periscope yayını yapan "@yelizadeley" isimli hesap, AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı tarafından kullanıldığı iddiasıyla gündeme gelmişti.