Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Açık Radyo'yu ziyaret etti

28 Ekim 2024 14:15

T24 Video

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da RTÜK'ün karasal yayın lisansını iptal ettiği Açık Radyo'yu ziyaret ederek Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ve çalışanlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Açık Radyo'yu ziyaret etti

TIKLAYIN | Açık Radyo duyurdu: RTÜK, karasal yayın lisansını iptal etti

Ne olmuştu?

24 Nisan'da "Açık Gazete" programında kullanılan "Ermeni soykırımı" ifadesi nedeniyle Açık Radyo'ya 5 kez program durdurma cezası veren RTÜK, karara uyulmadığı gerekçesiyle radyonun lisansını iptal kararı almıştı. 

RTÜK tarafından Açık Radyo'ya verilen yayın durdurma ve para cezası kararı aleyhine açılan davada Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından 08.07.2024 tarihinde 'yürütmeyi durdurma kararı' verilmiş, bu karara RTÜK tarafından itiraz edilmişti.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Açık Radyo’nun lisansının iptal edildiğini duyurduğu açıklamasında, “RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti. Gerekçe, kurulun daha önce verdiği ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten’ 5 gün program durdurma cezasına uymayıp, yayını sürdürmesi. Oysa yayıncı para cezasını ödemiş, ancak yayını kesmemiş. Bu durum yayıncı lehine yorumlanmalıydı” ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Karasal yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo'dan açıklama: Ortak bir gelecek hayal edip onu birlikte kurmaktan başka çaremiz yok