Haberler

Cemal Enginturt’tan mangal partisi yapan Hulusi Akar ve Bakan Bak’a: Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz tipler yazıklar olsun

22 Eylül 2024 13:26

T24 Video

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hulusi Akar ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak’ın, TBMM bahçesinde yapılan mangal partisinden görüntülerine tepki gösterdi. Enginturt, Akar'ın “Çocuklara 4 yaşından itibaren Allah korkusu ve kuldan utanmayı öğreteceğiz” sözlerine atıfta bulunarak "Bu mu sizin Allah'tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız. Siz kuldan da utanmazsınız, Allah'tan da korkmazsınız, siz yoldan çıkmışsınız. Yazıklar olsun!” dedi.

Sosyal medya hesabından “Millet yemeye ekmek bulamıyor. Hulusi Akar ve AKP'nin Bakanı Osman Bak,sucuk mangal partisi yapıyor. Allah'tan korkmaz, Kuldan Utanmaz tipler yazıklar olsun” notuyla yayınladığı video Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

“Allah'tan korkmaktan, kuldan utanmaktan bahseden Hulusi Akar, yanına bir de bakan almış gençlikten sorumlu Osman Bak, oturmuşlar, sucuk mangal yapıyorlar. Gençler sucuğu tanımaz hale geldi. Emeklinin aylardır evine et girmiyor. Hulusi Akar mangal partisi yapıyor. Bir de bunu yayınlıyorlar. Nasıl utanmaz insanlarsınız siz yahu? 'Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir' dedi Resulullah. Dinden diyanetten bahsediyorsunuz ama bu hadisi bile çiğniyor, yutuyorsunuz. Yazıklar olsun. Millet aç, millet evine ekmek götüremiyor, milletin çocukları okulda simit yiyip ayran içemiyor ama siz sucuk mangal partisi yapıyorsunuz ve bir de bunu milletin gözüne adeta sokuyorsunuz. Bu mu sizin Allah'tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız. Siz kuldan da utanmazsınız, Allah'tan da korkmazsınız, siz yoldan çıkmışsınız. Yazıklar olsun!”

TBMM'de geleneksel hale gelen ancak ekonomik kriz yüzünden iptal edilmesi beklenen mangal partisi tepkilere neden oldu.

TIKLAYIN - Hulusi Akar ve Bakan Bak'ın meclisteki mangal partisinden görüntüleri tepki çekti

TBMM'de geleneksel hale gelen bahçede mangal partisi tepkilere rağmen bu yıl da tekrarlandı.  Eski Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın meclis bahçesinde sucuk mangal partisinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise "derya bunlar" diyerek sunum yaptı.