Haberler

Vasiyetindeki gibi oldu; sanatçı İlhan İrem, Atatürk Kültür Merkezi'nden "ışık ve sevgiyle" uğurlandı

Sevenlerinin salonu doldurduğu cenaze töreninde, İrem'in tabutu salona girerken dakikalarca ayakta alkışlandı

30 Temmuz 2022 12:25

T24 Video Haber 

28 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı İlhan İrem için AKM'de cenaze töreni düzenlendi.

Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sanatçılar Ali Kocatepe,  Coşkun Demir, Onur Ataman, Yavuz Hakan Tok, yazar Murat Meriç, yapımcı Hakan Eren ve birçok ünlü isim katıldı. 

Sevenlerinin salonu doldurduğu cenaze töreninde, İrem'in tabutu salona girerken dakikalarca ayakta alkışlandı. Tabutun şarkılar eşliğinde salona girdiği anlarda birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. 

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İrem için "Atatürk'ün sanatçı tarifine herhalde en çok uyan kişilerden birisiydi. İhan İrem, İstanbul'a emanettir, İstanbul'da eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. 

Müzikte 1970'li ve 80'li yıllara damgasını vuran sanatçılardan müzisyen ve söz yazarı İlhan İrem, 28 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

67 yaşındaki sanatçı, böbrek yetmezliği teşhisiyle diyaliz tedavisi görüyordu.

İlhan İrem'in naaşı yarın saat 09.00'da Maslak Acıbadem Hastanesi'nden alınarak 12.00 de AKM'de düzenlenecek törene getirildi.

İrem, Bebek Camii'nde düzenlenecek törenin ardından vasiyetinde istediği gibi Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İrem, tabutunun Türk bayrağına sarılmasını, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını ve Aşiyan Mezarlığı’na defnedilmeyi vasiyet etmişti. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan cenaze törenini Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

İrem'in cenazesinde kürsüye çıkarak konuşan arkadaşları ve sanatçı dostları şu mesajları verdi:

Besteci Ali Kocatepe: Bize armağan ettiğin şarkılar ve kitaplar için çok teşekkürler. Onu tanıdıkça sevdik. İnsan olarak, Türkiye'nin genç bir aydını olarak, söz yazarı olarak. Yeniliklere her zaman açıktı. Bize armağan ettiğin güzel şarkılar ve kitaplar için sonsuz teşekkürler İlhancım. Dualarımız seninle yolun aydınlık olsun. Güle güle arkadaşım. 

Müzik sanatçısı Coşkun Demir: İlhanla aramızdaki bağ o kadar güçlüydü ki. Kim O adlı bir şarkı yazdı bana. Bu şarkının isim annesi rahmetli Çiğdem Talu'ydu. O kadar güzel söz yazardı ki İlhan. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İlhanım görüşmek üzere inşallah. Işıklar içinde uyu

Gitarist Onur Ataman: 2015 senesinden itibaren İlhan abi ile çalışma şerefine nail oldum. İlhan abiden biz büyümeyi öğrendik. Sanatçı olarak müzisyen olarak onunla beraber büyüdük. (Ataman İlhan İrem'in kendilerine en son attığı maili de okudu) 

Murat Meriç : İlhan İrem hep yanımızda oldu. 78'de 6 yaşında Çanakkale’de konserinde görmüştüm onu. Küpe taktığı için TRT ye çıkarılmadı Eurovision'a şarkısı gitti ama kendisi götürülmemişti küpeli olduğu için ama duruşunu hiç bozmadı. İlhan İrem çok değerli bir insandı. Hiçbir şekilde dik duruşundan taviz vermedi. Çevre ve barış hareketinde hep öndeydi. 

Müzik yazarı Yavuz Hakan Tok: Ölenlerin ardından ‘daha yaşasaydı ‘diye yazıklanmak yerine ‘iyi ki yaşadı’ demeyi öğrendim. İlhan İrem ruhunu korumak için bedenini bizden sakınıyordu. 

Eleştirmen Güven Erkin Erkal : Her nereye doğru yola çıktıysa o gidilecek yeri bilen bir insandı.
İlhan resim de yapıyordu. Çalışırken güzel şeyler aktaran biriydi. Değerli öğretileri vardı: Kimseyi kırma kimseyi gücendirme. Işık ve sevgiyle sözlerini ranta çevirmedi. Sahte peygamberlere karşı büyük savaş verdi.

Yapımcı Hakan Eren: İlhan İrem için konuşmak çok zor. Çok abiliğini çok iyiliğini gördüm.
2000'de çok ısrar ettim daha sonraki zamanlarda sanat hayatına dair bana özel bir kayıt gönderdi. Bunu radyoda yayınladığımda radyonun önü konser kalabalığı gibiydi. Gerçek bir sanatçı gerçek bir Atatürkçüydü. 

TIKLAYIN | İlhan İrem hayatını kaybetti

TIKLAYIN - İlhan İrem, Fethullah Gülen’e ‘Fetuş’ dediği için tazminata mahkûm edilmişti