Haberler

Bursa'da düşen eğitim uçağının kaza anı güvenlik kamerasında

23 Eylül 2024 12:03

T24 Video

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde eğitim uçağı düştü. Öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı, hayatını kaybetti.

Bursa Yenişehir Havalimanı apronunda gerçekleşen kaza, saat 08.10 sıralarında meydana geldi. 2 kişilik eğitim uçağının düşmesi sonucu öğretmen pilot ile öğretmen pilot adayı, hayatını kaybetti. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Bursa Yenişehir Havaalanı apron kısmına 23.09.2024 günü saat 08.10'da özel bir uçuş okuluna ait 2 kişilik eğitim uçağı düşmüş, kazada 2 pilot hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilotun 61 yaşındaki Ünal Aster, öğretmen pilot adayının da 43 yaşındaki Emir Gülal Nalcı olduğu öğrenildi. Kalkıştan kısa süre sonra düşen uçağın Fenix Havacılık'a ait olduğu belirtildi.

Acil iniş çalışması yaptığı sırada takla atmış

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde öğretmen pilot Ünal Aster ile öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın hayatını kaybettiği uçak kazasının, iniş-kalkış çalışması sırasında meydana geldiği öğrenildi. Fenix Havacılığa ait TC-UDI kuyruk numaralı eğitim uçağının sol kanadının, 07 pistine acil iniş çalışması yaptığı sırada piste değdiği ve uçağın takla attığı belirtildi.

Kaynak: DHA / Esra Türker - Mine Ak -Denizhan Karahancı-Mehmet İnan

TIKLAYIN - Bursa'da eğitim uçağı düştü; 2 pilot hayatını kaybetti