Haberler

Binanın altındaki züccaciye dükkanının depremden zarar görmediğini paylaşan vatandaş: Deprem öldürmüyor, ihmalimiz öldürüyor

13 Şubat 2023 09:34

Kahramanmaraş'ta bir apartman ve altındaki züccaciye dükkanının depremlerde hasar görmemesi dikkat çekti.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. 10 ilde büyük yıkım yaşanan depremlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sosyal medyada bir bina ve altındaki mağazanın depremlerden hasar almadığına ilişkin bir vatandaşın paylaştığı video gündem oldu.

Videoyu çeken vatandaş şunları söyledi:

"Malesef enkazımızın karşısındaki apartmanda hiç bir şey yok. Burada bir tane mağaza var. Mağazanın içindeki tabaklar bile sapasağlam duruyor. Çatal kaşığın yeri bile bozulmamış ancak bir de şu karşıya bakın. Deprem öldürmüyor arkadaşlar bizim ihmalimiz öldürüyor."

Doğruluk Kontrolü Platformu görüntüleri doğruladı

Doğruluk Kontrolü Platformu'nun yaptığı açıklamada söz konusu videoyu çeken kişinin "binanın yıkılmadığı, züccaciye mağazasındaki tabakların kırılmadığı" sözlerini doğruladı. Doğruluk Payı isimli Twitter hesabından yapılan açıklamada "İddia doğru. Videodaki Sara Sitesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde. Mağazanın yetkilisine ulaştığımızda, binanın 3 yıllık olduğunu, mağazanın videoda göründüğü gibi çevreye göre çok iyi durumda olduğunu ve raflardan sadece bazı ürünlerin düşüp hasar aldığını belirtti" denildi.