Ekonomide ne oluyor?

Bankalarla borç pazarlığındaki Ferit Şahenk nasıl Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı oldu?

07 Nisan 2021 17:25

Forbes dergisi tarafından açıklanan dolar milyarderleri listesini yorumlayan T24 ekonomi yazarı Barış Soydan, borçlarının yeniden yapılandırılması için bankalarla ikinci kez masaya oturan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk’in Türkiye’nin en zengin üçüncü insanı olarak ilan edilmesindeki çelişkiye dikkat çekti.

“8 milyar dolar nereye gitti?”

Şahenk Ailesi’nin Garanti Bankası’nın satışından yaklaşık 8 milyar dolar elde ettiğini, buna rağmen Doğuş Holding’in 2.7 milyar dolarlık borcunun yapılandırılması için bankalarla görüştüğünü hatırlatan Soydan, “8 milyar dolar nereye gitti?” diye sordu.

"Önümüzdeki dönemde Şahenk’in servetinde erime görmek şaşırtıcı olmayacak"

Soydan, Doğuş Holding’in Garanti Bankası’nı sattıktan sonra Nusret, Günaydın gibi restoran zincirlerine ortak olduğunu, yurt dışında da oteller aldığını belirterek, “Bu işler pandemiden olumsuz etkilendi” dedi. Daha önce 2020’de açılacağı açıklanan Galataport’un da pandemi nedeniyle başka bahara kaldığını belirten Soydan, “Önümüzdeki dönemde Şahenk’in servetinde erime görmek şaşırtıcı olmayacak” değerlendirmesini yaptı. 

Soydan, Doğuş Holding’in borcunun bir yılda yaklaşık 10 milyar TL artarak 36 milyar liradan 2021’de 46 milyar liraya çıktığını da kaydetti.