Haberler

Adalet Bakanı Gül, tarikat liderinin elini öpmeye çalıştığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı

"Ülkenin her vatandaşıyla münasebetimiz olabilir, o zaman milletvekili bile değildim"

20 Aralık 2019 11:19

Suriye merkezli Haznevi tarikatının düzenlediği bir programa katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, tarikat liderinin elini öpmeye çalıştığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı ve "Ülkenin her vatandaşıyla münasebetimiz olabilir. 2015 yılında çekilen bir video, o zaman milletvekili bile değildim" dedi.

Tıklayın: Adalet Bakanı, Haznevi tarikatının elini öpmeye çalışırken görüntülendi

Sosyal medyada yayılan söz konusu görüntülere ilişkin Gül, "Ülkenin her vatandaşıyla münasebetimiz olabilir. Ancak 2015 yılında çekilen bir video, o zaman milletvekili bile değildim. Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı"şeklinde açıklamada bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan'ın bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda "Bir Adalet Bakanının bu şekilde bir tarikat şeyhinin toplantısına katılıp elini öptüğü görüntüler olmasını kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu liderle ilişkiniz nedir? Bu tarikata desteğiniz var mıdır? Bunu da bize ve topluma açıklamak zorundasınız" diye sordu. 

Bakan Gül de yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu'nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu'nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba, öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim."