Haberler

Bahçeli'den Türk Ocakları'na Kılıçdaroğlu tepkisi: Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim, hiç mi vicdan azabı çekmediniz?

Konuşması sırasında Bahçeli'nin dili sürçtü, "Karl Marx"  sosyal medyada gündem oldu

28 Haziran 2022 13:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Ocakları’nın sempozyumuna davet edilmesine tepki göstererek, "Ben dalıp uzaklara gittim, Türk Ocakları hiç mi rahatsız olmadı?" dedi. Konuşması sırasında Kılıçdaroğlu’nun Karl Marx’tan alıntı yaptığını da hatırlatan Bahçeli'nin bu sırada dili sürçtü, Bahçeli "Karl Marx" demek isterken "Kars Mars" demesi ise sosyal medyada gündem oldu. 

Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Ocakları’nın 'İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na davet edilmesine tepki göstererek, "Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim, acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi rahatsız olmadı? Hiç mi vicdan azabı çekmedi?" diye seslendi.

TIKLAYIN - Bahçeli: İdam cezası tartışmalarını çok yararlı görüyorum, kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağız

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu’nun “din halkın afyonudur” diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marx’tan alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız? O salondan mesela Ziya Gökalp, mesela Erol Güngör, mesela Mehmet Eröz’ün yerine Marx’ın görüşlerinin kamuoyuna yansımasını içinize nasıl sindirdiniz? Bunu nasıl hazmedebildiniz. Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim, acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi rahatsız olmadı? Hiç mi vicdan azabı çekmedi? Türk milletinin kurşun gibi ağır günlerden geçtiği bir dönemde bu Türk Ocakları ne yapar, ne arar, neyle meşgul olur?"

Bahçeli'nin dili sürçtü, "Karl Marx"  sosyal medyada gündem oldu

Konuşması sırasında Kılıçdaroğlu’nun Karl Marx’tan alıntı yaptığını da hatırlatan Bahçeli'nin bu sırada dili sürçtü, Bahçeli "Karl Marx" demek isterken "Kars Mars" demesi ise sosyal medyada gündem oldu. 

Bahçeli'nin o konuşmasını sosyal medya hesabından alıntılayan Türkiye İşçi Partisi milletvekili Ahmet Şık da "Kars değil Karl, Mars değil Marx!" ifadeleriyle o anları tiye aldı.


TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu İslam Sempozyumunda Karl Marx'tan alıntı yaptı: , "Filozoflar dünyayı çeşitli biçimde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir"