Haberler

Kılıçdaroğlu İslam Sempozyumunda Karl Marx'tan alıntı yaptı: , "Filozoflar dünyayı çeşitli biçimde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir"

"Günümüz İslam Dünyasının sorunlarını bilmeli, hatta gerçeklikle yüzleşebilmeliyiz"

27 Haziran 2022 11:47

Türk Ocakları İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İslam, adaleti ve adaletin çevresinde dönenleri tesis edenlerden yanadır" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, konuşmasında Karl Marx'ın "11. Tez" olarak bilinen, "Filozoflar dünyayı çeşitli biçimde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir" şeklindeki sözünü hatırlattı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, Bakara Suresi'nden de alıntı yaparak şöyle dedi: 

"Sizlerle birlikte biz siyasetçilerin de öncelikli görevi ülkesini daha iyiye ve daha güzele doğru değiştirmektir. Sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin önermelerde bulunmak, sorunu tespit etmek kadar önemlidir. Eğer sahip olduğumuz bilgiyi, var olan sorunları ortadan kaldırmaya dönük olarak yorumluyorsak bir başka soruna da kapı aralamış oluruz. Günümüz İslam Dünyasının sorunlarını bilmeli, hatta gerçeklikle yüzleşebilmeliyiz.

Bakara Suresi, 44. ayette Yahudi din adamlarına ithafen şöyle seslenilir: Siz insanlara gerçek iyilik, erdem ve dindarlığı tavsiye ederken kendinizi unutuyor, bundan muaf olduğunuzu sanıyorsunuz öyle mi? Aklınızı kullanmıyor musunuz? Elbette burada hitap Yahudi din adamlarına yöneliktir. Ancak muhatabı tüm din adamları, tüm yönetici kadrolar, tüm insanlıktır."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Milyonlara yoksulluğu, dışlanmayı, baskıyı reva gören anlayışlara karşı adaleti savunmalıyız