Haberler

Çağlayan Adliyesi'nde Can Atalay için oturma eylemi: Heyet 8 saattir kendilerini odaya kapattı, bunun adı korkaklıktır!

TİP, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Can Atalay dosyasında karar verene kadar Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi yapacal

27 Aralık 2023 17:35

T24 Video

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay'ın dosyası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önünde. Mahkemenin bugün AYM'nin yeni hak ihlali kararına ilişkin bir karar vermesi bekleniyor. 

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın avukatları ve TİP üyeleri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin 10.30'dan bu yana Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkında vermiş olduğu tahliye kararını uygulamamasını Çağlayan Adliyesi'nde protesto etti. TİP heyeti, “Hatay halkı vekilini istiyor' sloganları attı.

Duruşma salonu önünde toplanan avukatlar, mahkemenin sabah saatlerinden beri dosyayı incelemesine ve AYM kararına rağmen Can Atalay'ın serbest bırakılmamasına tepki göstererek alkışlarla protesto etti.  TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil de salon önünde bekledi.

Ardından adliye önüne gelerek basın açıklaması yapan TİP, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Can Atalay dosyasında karar verene kadar Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.