Haberler

Atatürk'e beddua edildi, imam Halil Konakcı gülerek amin dedi

20 Şubat 2024 02:04

Video Haber

II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde çekildiği iddia edilen videoda, Mustafa Kemal Atatürk için “Selanik’ten gelen dönme” ifadeleri kullanıldı. Konakcı'nın duaya amin derken güldüğü anlar ise dikkat çekti.

Gündem olan görüntülerde, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dedikten sonra beddua ettiği iddia edilirken, Orhan Osmanoğlu ve Diyanet personeli imam Halil Konakcı'nın da "amin" diyerek bedduaya katıldıkları görüldü. 

TIKLAYIN - Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi: Sadece tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım

Halil Konakcı, lüks makam aracı ve korumalarla görüntülenmişti

Önceki gün, Diyanet İşeri Başkanlığı bünyesinde imam olarak görev yapan Halil Konakcı'nın, katıldığı bir etkinlikte lüks makam aracı ve korumalarla görüntülenmiş, Konakcı’nın bu görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu.

VİDEO - Halil Konakcı’nın lüks aracı ve koruma ordusu dikkat çekti

Halil Konakcı kimdir?

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camii İmamı olan Halil Konakcı, daha önce kadınları, LGBTİ+’ları, dövmecileri, dövme yaptıranları, Atatürkçüleri hedef alması, hilafet çağrısı yapması ve Erzincan Valisi Mehmet Makas’ı makamında takkeyle ziyaret etmesi üzerine gündem olmuştu.

Konakcı, Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu söyleyerek, "1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" ifadelerini kullanmıştı.

Konakcı'nın Hatay açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Konakcı hakkında inceleme başlatmış, Konakcı hakkında açılan soruşturmanın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, soruşturma açılan imam Halil Konakcı hakkında "Her daim yanındayız' açıklamasında bulunmuştu.