Haberler

İş ortaklığı üzerinden dolandırılan kadın, kendisi ve kızının suç çetesi tarafından tehdit edildiğini iddia etti

Çete'nin mağduru Sevda Özcan 12 yaşındaki kızıyla birlikte çadırda kalıyor

20 Kasım 2020 19:05

T24 Haber Merkezi

Antalya Çakırlar’da iddiaya göre Sevda Özcan isimli bir kadın iş ortağı olduğu İsmail E. tarafından dolandırıldı, tepki gösteren kadın daha sonra İsmail E. tarafından tehdit ve taciz edildi.

Kadının ifadesine göre İsmail Erturul, Yaşar Erturul, Selahattin İrban, Kadir Arıkan, Nurullah Cihad Köknar, Fatih Doğan isimli altı erkek tarafından tecavüz ve ölümle tehdit ediliyor. Tehditlerin hedefinde Özcan’ın 12 yaşındaki kızı da var.

5 yıl önce hayvancılık yapmak için ortak olduğu İsmail Erturul ve ailesi tarafından dolandırıldığını ve psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığını iddia eden Sevda Özcan, kızının ve kendisinin hayatından endişe ediyor.

"Kızımın hayatından endişe duyuyorum"

Özcan konuyla alakalı ‘’Bunlar büyük bir suç çetesi, çok fazla insanı dolandırdılar hala da devam ediyorlar. Arabaları perte çıkarıp parçalarını çalıyorlar, ormandan ağaçları kesip, kestikleri yerleri satıyorlar. Bahsettiğim herkesin büyük bankalarla dava dosyaları var, hiç kimse benim sesimi duymuyor. Ben ölüme razıyım bu işin peşini bırakmayacağım ama kızımın hayatından endişe duyuyorum" dedi.

Sevda Özcan'ın aldırdığı uzaklaştırma emri
            Sevda Özcan'ın aldırdığı uzaklaştırma kararı

Uzaklaştırma kararına rağmen Özcan’ın arazisini bastılar

Özcan, tehdit aldığı kişilerle alakalı uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen şüphelilerin, Özcan'ın 5 yıllığına kiraladığı araziye iki farklı günde girerek, araziyi tahrip ettiği öğrenildi.

İddiaya göre Sevda Özcan ve 12 yaşındaki kızının yaşadığı arazideki ev söz konusu kişiler tarafından yıkıldı. Muhtarın da işbirliği yaptığı öne sürüldü.

Özcan ve kızı şu an aynı arazide çadırda kalıyor.

Yaşadıkları yerin yolunun, baskı kurmak için kapatıldığını iddia eden Sevda Özcan ‘’Bu aldığımız ikinci çadır, yaşamak için aldığımız çadırları çalıyorlar bu soğukta kızımla dışarda kalıyoruz’ dedi.  Özcan, olayla alakalı çektiği videoları sosyal medya üzerinden paylaştı.

‘’İsmail Erturul, Sevda Özcan yazılı çekler dağıtıyordu’’

Yanında çalışan bir işçinin İsmail E. ile suç ortaklığı yaptığını ve senet defteri sayfaları ve kredi kartlarının çalındığını iddia eden Sevda Özcan şikayetçi oldu. Dolandırıcılığı Özcan’a haber veren Gökhan K., polis merkezinde konuyla alakalı verdiği ifadesinde ‘’İsmail Erturul üzerinde Sevda Hanım’ın isminin yazılı olduğu boş bir çeke 110 ya da 112 bin TL yazarak borcunun olduğunu bildiğim başka birine verdi’’ dedi.

          Selahattin İrban ve Ali İrban hakkında ağaç kestikleri gerekçesiyle şikayetçi olan vatandaşlar

‘’Evrakta sahtecilik yaptılar, ceza almadılar’’

Sevda Özcan verdiği vekaleti iptal ettirdikten sonra, çetenin geriye dönük iş anlaşmaları yaparak kendisini mağdur etmeye çalıştıklarını söyledi. Dönmez ‘’Suç duyurusunda bulundum fakat kimse ceza almıyor’’ dedi.

12 yaşındaki kızı tehdit ettiler

Kızının psikolojisi ve hayatı için endişeli olduğunu söyleyen Sevda Özcan, çete üyelerinden olduğunu iddia ettiği Selahattin İrban’ın '’Senin kızını ortadan ikiye keserim’’ dediğini ve tecavüzle tehdit ettiğini söyledi. Özcan’ın kızının bulunduğu bir WhatsApp grubunda, çete üyelerinin eşleri tarafından da küçük kızın tehdit edildiği kaydedildi. 

             Gökhan K.'nin Özcan'ın kredi kartları ve senetlerinin çalınması hakkındaki ifadesi

‘’Ormandaki ağaçları kesip insanlara arazi diye satıyorlar’’

Orman Muhafaza memurlarının bölgede yaşayanların tanıklıklarına dayanak oluşturduğu tutanağa göre göre Sevda Özcan'ı dolandıran kişiler aynı zamanda Konyaaltı Çakırlar’da bulunan ormandaki ağaçları kesiyor. Verilen ifadelere göre Yaşar Erturul ve Selahattin İrban ağaçları kestiklerini gören çevre sakinlerini mesaj atarak şikayetçi olmamaları için tehdit ediyor.

Özcan’in iddiasına göre ağaç kesilen yerleri insanlara arazi olarak satıp dolandırıyorlar. Şeker hastası eşinin yaşanan olaylarla travma geçirerek komaya girdiğini söyleyen Özcan, eşinin hastanede yattığını söyledi. 

             Sevda Özcan'ın cinsel saldırı ve cinsel taciz şikayetinde bulunması
       Sevda Özcan'ın aldırdığı uzaklaştırma kararı


TIKLAYINAntalya'da suç çetesi iddiası: Uzaklaştırma kararı alan kadını darp ettiler