Haberler

Altındağ Belediye işçileri eksik yatırılan ücretleri için eylemdeyken 30 işçi işten atıldı

09 Nisan 2024 02:00

T24 Video

Altındağ Belediyesi işçilerinin ücretleri eksik yatırıldı. İşçiler ücretleri yatırılana kadar eylem yapacaklarını belirtti. Akşam saatlerindeyse direnişteki yaklaşık 30 işçi işten atıldı.

Ankara’da Altındağ Belediyesi işçileri, ek protokol zammının ücretlere yansıtılmadığını belirterek, ücretlerin tam yatırılmaması durumunda iş durduracaklarını ifade etti.

Evrensel'e işçiler, direniş sürerken yaklaşık 30 işçinin işten atıldığını duyurdu. konuşan bir işçi, "Alacakları bir canımız kaldı. İstiyorlarsa onu da alsınlar. Polisi buraya paralı asker olarak dikmişler. Sabahtan beri bir tane görevli yok. Bu mübarek günde yapılacak şey mi? Ama buradan geri adım atmayacağız" dedi.

Altındağ Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmeden doğan geriye dönük alacaklarının 8 ay boyunca ödenmemesine karşı belediye önünde eylem başlatmış, eylem sonucunda ücretler yatırılmıştı. Kazanımın ardından yatırılacak ilk ayın ücretleri eksik yatırıldı.

İşçiler yüzde 30 imzalanan ek protokol kısmının ücretlere yansımadığını söylerken, ücretlerini alamamaları durumunda çalışmayacaklarını ifade eti.

Fen İşleri Müdürlüğünde bekleyişlerini sürdüren işçilerin yaktığı ateşi polisler tarafından 'kontrolsüz' olduğu gerekçesiyle söndürülmek istendi. İşçiler tepki gösterdi.

Belediye yetkilileri tarafından eksik yatan ücretlerin bayramdan sonra yatırılacağı bilgisi verildiğini aktaran işçiler ücretlerin tamamı yatırılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.