Gün Olur

“Alt gelir grubunun hayat pahalılığına öfkesi kolay yatışmayacak”

T24 ekonomi yazarı Barış Soydan Hakan Aksay’ın sorularını yanıtladı

21 Şubat 2019 16:59

Tanzim satışları 31 Mart seçimlerini etkileyecek mi? Enflasyon rakamları seçmen davranışlarına nasıl yansıyacak? T24 ekonomi yazarı Barış Soydan, ekonomik göstergelerin seçimlere etkisini “Tanzim satışları” üzerinden Hakan Aksay’a yorumladı.


Tanzim satışlarından ağırlıklı olarak düşük gelirlilerin yararlandığını belirten Soydan, 15 milyonluk bir kentin ihtiyacını 50 tanzim satış noktasının karşılamasının mümkün olmadığını söyledi. Soydan’a göre; enflasyon rakamları bu seçimde seçmen davranışlarını etkileyecek. AK Parti’ye daha çok düşük gelirlilerin oy verdiğini hatırlatan Soydan “Onların hayat pahalılığına öfkesi kolay yatışmayacak” dedi

Tanzim satışlarında satılan ürünleri üreten çiftçinin tepkili olduğunu belirten Soydan, “Sadece İstanbul’u düşünüyoruz. Ancak Antalyalı üreticinin, çiftçinin çok tepkili olduğunu duyuyorum. Tanzim satışlar nedeniyle aracılar, komisyoncular çiftçiden ürünleri daha düşük fiyata almaya çalışıyormuş. Bu nedenle AK Parti’nin oylarının Antalya’da düşebileceği konuşuluyor” dedi.