Haberler

AKP'nin aday göstereceği iddia edilen Murat Kurum'dan “İstanbul” toplantısı

07 Ocak 2024 09:10

T24 Video

AKP’nin bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere büyükşehir beldiye başkan adaylarını açıklaması beklenirken, dün gazeteci İsmail Saymaz, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un istanbul adayı olarak belirlendiğini duyurdu. Söz konusu kulis iddiasının ardından Kurum'un İstanbul ekibi olduğu tahmin edilen bir grup partiliyle gerçekleştirdiği İstanbul toplantısının videosu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Haliç Kongre Merkezi'nde bugün, 12'si büyükşehir 28 belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da yer alacağı isimlerin kimler olacağı konusunda günlerdir çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Kulislerde, Murat Kurum’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunun, AKP tarafından bildirildiğini söylentileri dolaşıyor. Tüm bu iddia ve dedikodular arasında bir video sosyal medya gündemine oturdu.

Düzenlediği toplantıda söylediği “16 milyon İstanbullu için...” sözleriyle Murta Kurum'un adaylığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’dan önce açıkladığı yönünde yorumlandı.

Murat Kurum yayınlanan videoda şunları söyledi:

“Tüm ekibimizle, arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. Ve burada İstanbul’un bu karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla ki uzun zamandır benimle beraber çalışıyorsunuz. İnşallah sokak sokak, mahalle mahalle…”

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum