Haberler

Akbelen Ormanı'nda testereler, protestocuları çeviren jandarma barikatıyla çalışıyor: Yapmayın, vallahi yazık...

29 Temmuz 2023 13:43

T24 Video

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkı ve bölgeye gelen çevrecilerin mücadelesi devam ediyor.

Akbelen Ormanı'nda kesimin nöbet alanına dayanması üzerine 50 kişilik bir grup Milas - Ören Karayolu önünü kesti. Akbelen Ormanı'nın nöbet alanında sinyal kesici araçlarla jammer getirilerek tüm iletişim kesildi.

Çevre Mühendisi Deniz Gümüşsel, avukat İsmail Hakkı Atal ve avukat Leyla Bilgen'in bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

YK enerji personel servisinin ve Orman İşletme Müdürlüğü iş araçlarının geçişini engelledi. İki TOMA tarafından su ile dağıtılmaya çalışılan grup yarım saatten fazla trafiği durdurdu. Sadece iki hastası olan aracın geçmesine izin verdi eylemciler. 20 kişi gözaltına alındı. Milas jandarma komutanlığına götürülen çevrecilerde Çevre Mühendisi Deniz Gümüşsel, avukat İsmail Hakkı Atal ve avukat Leyla Bilgen'de var.

Jandarmanın itmesi sonucu kafasını jandarma aracına çarptı, kadın direnişçi kafa travması geçirdi

Öte yandan kesim alanının etrafından jandarma yuvarlak halkalar oluşturarak direnişçilerin geçişine izin vermeden kesimi devam ettirdi. Çevreci direnişçilerin kesime engel olması için jandarmaya direnmesi esnasında arbede yaşandı. Bir direnişçi bir jandarmanın itmesi sonucu kafasını jandarma aracına çarptı, kadın direnişçi kafa travması geçirdi.

''Yeter sizden beş gündür çektiğimiz''

Günün ilerleyen saatlerinde çevrecilerin direniş hareketi devam ederken jandarma da müdahalesine devam etti. Jandarma ve çevreciler arasında yaşanan arbede sırasında jandarma çevrecilere karşı sert müdahalede bulunarak ''Yeter sizden beş gündür çektiğimiz'' dedi.

TİP İstanbul İl Örgütü'den Akbelen Ormanı eylemi: Bu cinayette parmağı olan herkes hesabını verecek

İstanbul'da ise TİP İstanbul İl Örgütü, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen ormanında maden sahasını genişletmek amacıyla sürdürülen ağaç kesimini protesto etmek amacıyla Beşiktaş’taki zorlu Holding binasının önünde basın açıklaması düzenledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesilmesini, YK Enerji’nin ortaklarından Limak Holding’in İstanbul’daki binasının önünde protesto etti. Eylemde yapılan açıklamada, "Ülkenin dağını taşını madene ruhsatlandıran yağma düzenine yeter! Maden için yapılan orman tahsisleri bir an evvel iptal edilsin. Maden sebepli sürgüne de sürgün edemeyeceğiniz yaşamı yok etmenize de izin vermeyeceğiz. Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz. Bu cinayette parmağı olan herkes hesabını verecek” denildi.

Jandarma, çevrecilerden gelen tepkiler üzerine nöbet alanındaki çöpleri topladı

Akbelen'de bulunan çevreciler jandarma ekiplerine 'çöplerinizi toplayın' uyarısında bulundu. Çevreciler, jandarma ekiplerinin nöbet alanında bıraktığı çöpleri görerek, uyarılarda bulundu. Jandarma gelen tepkiler karşısında eline aldıkları poşetlerle nöbet alanın bulunan çöplerini topladı. Bunun yanında bir çevrecinin yardımını istemedikleri gibi onlardan gelen çöp poşetini de kabul etmediler.