Haberler

Akbelen Ormanı'nda kıyım ve direniş 5. gününde: Her saniye bir ağaç düşüyor, hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

28 Temmuz 2023 09:16

T24 Video

Muğla‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda 24 Temmuz'da başlayan ağaç kesimi beşinci gününde devam ederken köylülerin ve yaşam savunucularının da direnişi sürüyor. 

Limak Holding ve İÇTAŞ Enerji ortaklığı olan YK Enerji'nin Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için ormanın içinde kömür madeni açmak istemesine karşı direniş sürerken, ağaç kesimine dair görüntüler gelmeye devam ediyor. 

"Her saniye bir ağaç düşüyor"

Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz hesabından yayınlanan videoda, "Her saniye bir ağaç düşüyor, kesim devam ediyor. İçeri girmemize izin verilmiyor. Derhal yaptırım uygulanıp kesimin durdurulmasını istiyoruz. 28 Temmuz 2023, 07:00'dan itibaren ağaç kesimi devam ediyor, bu katliam gözlerimiz önünde sürüyor. Kesimin durduğunu söyleyen herkes yalan söylüyor" denildi. 

Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayan ağaç kesimine karşı avukatlar "işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması" talebiyle dava açmıştı.

"Yok mu içinizde bir köylü çocuğu?"

Avukat Arif Ali Cangı, ağaç kesimi sürerken halkı biber gazı, cop ve tazyikli su ile engelleyen jandarmaya şöyle seslendi:

"Siz bu yurttaşın verdiği yetkiyle görev yapıyorsunuz. Bak görün, vicdanınız el veriyor mu? Yok mu içinizde bir köylü çocuğu? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Gitti kaç yıllık ağaç..."

Farklı partilerden milletvekillerinin de Akbelen'e destek için gittiği bölgede köylüler, kesimin durdurulması için tüm Türkiye'yi ormanları savunmaya davet etti.