Haberler

Akbelen'de direnişçilere TOMA'lı müdahale: 18 gözaltı

29 Temmuz 2023 10:19

T24 Video

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkı ve bölgeye gelen çevrecilerin mücadelesi altıncı gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde başlayan süreçte Çevre Mühendisi Deniz Gümüşsel, avukat İsmail Hakkı Atal ve avukat Leyla Bilgen'in bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Akbelen Ormanı'nda kesimin nöbet alanına dayanması üzerine 50 kişilik bir grup Milas - Ören Karayolu önünü kesti. Akbelen Ormanı'nın nöbet alanında sinyal kesici araçlarla jammer getirilerek tüm iletişim kesildi.

YK enerji personel servisinin ve Orman işletme müdürlüğü iş araçlarının geçişini engelledi. İki TOMA tarafından su ile dağıtılmaya çalışılan grup yarım saatten fazla trafiği durdurdu. Sadece iki hastası olan aracın geçmesine izin verdi eylemciler. 20 kişi gözaltına alındı. Milas jandarma komutanlığına götürülen çevrecilerde Çevre Mühendisi Deniz Gümüşsel, avukat İsmail Hakkı Atal ve avukat Leyla Bilgen'de var.

Gözaltına alınan kişilerin listesi ise şöyle;

Av. İsmail Hakkı Atal
Av. Leyla Bilgen
Deniz Gümüşel
Şengül Yüksel
Songül Fular Erdem
Nilay Ormanlo Bağpınar
Harun Cici
Deniz Mensa Ergenç
İlayda Kekeç Ilgaz
Pelin Naçin
Levent Büyük
Kemal Özberksoy
Alper Turaç
Esra Balbar
Kerem Gündoğdu
Orhun Sercinoğlu
Ahmet Atay
Aslıhan Kahraman