Haberler

Agrobay direnişinde içinde gazetecilerin de olduğu 14 kişi gözaltına alındı

15 Eylül 2023 18:36

İzmir Bergama’da faaliyet yürüten Agrobay Seracılık’ta çalışan ve sendikalaştıkları için tazminatsız şekilde işten çıkarılan işçiler, kurum önünde jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. Kadın işçiler jandarma müdahalesinde baygınlık geçirdi. Video haberci Kazım Kızıl'ın aktardığına göre içinde gazetecilerin de olduğu toplamda 14 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık’ta çok sayıda işçi sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldı.

24 gündür kurum önünde direnişini sürdüren işçiler bugün basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya, jandarma ekipleri müdahale etti. 

Sendikanın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yıllardır emeği için çalışan sera işçisi kadınlara reva görülen şu muameleye bakın. Hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız var, gözaltına alınanların net sayısını öğrenemiyoruz, görüntü alınmasına dahi izin verilmiyor” ifadeleri yer aldı.

14 kişi gözaltına alındı

 Kızıl, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Agrobay direnişinde gözaltına alınan kişi sayısının 14 olduğunu söyledi.

Kızıl açıklamasında, "Suçlama 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet. Savcı mevcutlu istemiş. Yarın savcılık ifadeleri alınacak. Gazeteci Zeynep Kuray ve foto muhabir Berkcan Zengin Agrobay direnişini takip ederken gözaltına alındı. Hakkını almak için mücadele etmek de gazetecilik de suç değildir! Arkadaşlarımızı serbest bırakın!" dedi.

Video: Zeynep Kuray