Haberler

Ağlarken gözyaşı yerine kristal dökülüyor; doktorlar teşhis koyamadı

22 Eylül 2019 11:14

22 yaşındaki Satenik Karazyan’ın gözlerinden ağlarken gözyaşı yerine kristal geliyor. Doktorlar, kadının rahatsızlığının sebebini ve tedavisini henüz bulamadı. 

Sputnik Türkiye'nin Rus Mir 24 televizyonundan aktardığı habere göre, kadında ilk belirtiler 2 ay önce başladı. İlk başta Satenik, diş doktorundayken gözüne toz kaçtığını düşündü, yakınları ise gözünde cam parçacıkları olduğunu zannetti. Ancak o günden bu güne Karazyan her gün sayısı 50’ye kadar varabilen keskin kristalleri gözünden çıkarmak zorunda kalıyor.

Gazetecilere göz ağrılarından şikayet eden kadın, “Şu anda her günüm cehenneme dönüştü” diye konuştu.

Önce göz doktoruna başvurduğunu fakat uzmanın rahatsızlığına bir türlü teşhis koyamadığını anlatan Satenik, daha sonra ailesinin kendisini komşu kentteki hastaneye, ardından da başkent Erivan’a götürdüğünü, fakat oradaki doktorların bile neyle karşı karşıya olduklarının anlayamadıklarını belirtti.

Kızın kayınvalidesi Zemfira Mikaelyan, “Erivan’a gittiğimizde doktorlardan biri bizi nöropatolojiye sevk etti, ikincisi ise kabul ederek, kristalleri temizledi. Biz bir şeyler yemek için odadan çıktık, 5 dakika sonra döndük ve Satenik’in gözlerinden yine kristaller gelmeye başladı. Bunun üzerine doktor bize inanmadığını söyledi ve gitmemizi istedi” diye konuştu.

Habere göre yazılan damla ve antibiyotiklerden durumu iyice kötüleşen kadın ilaçları kesti.