Haberler

5 Dakika Adalet: AİHM'den sadece Demirtaş için değil, bütün HDP'lilerle ilgili 'tutuklulukları siyasi' kararı çıkabilir

20 Eylül 2019 09:42

Haftanın hak ihlallerinin değerlendirildiği '5 Dakika Adalet'te bu hafta T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen duruşmasını değerlendirdi. 

Demirtaş'ın avukatlarının, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra soruşturmaların başlatıldığı ve yargı sürecinin siyasi olduğu savunması yaptığını belirten Tahincioğlu, AİHM'den sadece Demirtaş'ın değil, tüm tutuklu HDP milletvekillerinin tutukluluğunun siyasi olduğu yönünde karar çıkabileceğini söyledi. 

22 kişinin öldürülüp kuyulara atıldığı Kızıltepe JİTEM davasını da değerlendiren Tahincioğlu, mahkemenin verdiği kararla "Evet cinayetler işlendi, evet JİTEM diye de bir örgüt var, ama bulamıyoruz" dediğini belirtti. 

Çeşitli siyasi partilerin il başkanlıkları önünde yapılan protestoları değerlendiren Tahincioğlu, bazı protestoların serbest olup bazılarının gözaltı ile sonuçlanması ile ilgili  "makul bir açıklaması olamaz" dedi.