Haberler

40 saniyede Suudi Arabistan'la 'Kaşıkçı cinayeti' krizi ve barışı

22 Haziran 2022 18:38

T24 Video Haber

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2018 yılında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesinin ardından ilk kez Ankara'ya geldi. Veliaht Prens, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'de resmi törenle karşılandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens'in, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Resmi tören alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens Selman'ın kucaklaşması dikkat çekti. Bu görüntüler 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, Erdoğan'ın "Bunlar dünyayı enayi zannediyor" sözlerini yeniden gündeme getirdi. 

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın o dönem sözleri şöyleydi:

"Şu an 18 kişiyi tutukladık. Tamam da tutuklamak çıkış yolu değil. Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin yargılaması gerekir. Gönderin biz yargılayalım. İstediğiniz zaman istediğini yerden vatandaşları suçlu suçsuz demeden ülkenize alıyorsunuz. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, yerli işbirlikçiler dedi. Kimdir bu yerli işbirlikçiler, bunu açıklamaya mecbursun. Veliaht Prens dedi ki, Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı. Cemal Kaşıkçı çocuk mu? Nişanlısıyla beraber ayrılmaz mıydı? Bunlar dünyayı enayi zannediyor, bu millet enayi değil hesabı sormasını bilir."

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar dünyayı enayi zannediyor

TIKLAYIN - Kaşıkçı davası sonrası ilk ziyaret; Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Ankara'da