Haberler

29 kişinin öldüğü Masquerade adlı gece kulübünün yangından önce paylaşılan son görüntüsü

02 Nisan 2024 17:53

T24 Video

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki Masquerade Club adlı gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Korkunç yangının çıktığı gece kulübünün yenilenme çalışmalarına ait görüntüler ortaya çıktı. Kulübün işletmecisi Şahzade Sazi Şekergümüş, Linkedin hesabında 13 saat önce gece kulübünde yapılan tadilatı paylaştı.

Gözaltına alınan6 kişiden 4’ünün suç kaydı var. Mesul Müdür İ.Ş.’nin kasten yaralamadan suç kaydı bulunurken, iş yeri ortaklarından Ş.Ş.’nin kasten yaralama, İşletme Müdürü A.A.P. kasten yaralama, Muhasebeci S.A.’nın ise cinsel taciz suç kaydı var. İşyeri ortaklarından M.M.C. ve  tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E de gözaltına alınan diğer kişiler.

Ne olmuştu

Yeni tadilat yapılan gece kulübünde iddiaya göre yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüp ve bina dumanla dolarken o sırada orada bulunanların içeride mahsur kaldığı ve bunun kayıp sayısını artırdığı öğrenildi. Faciada şu ana kadar 29 kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

Tugçe Madayanti Şen alevlerin yükseldiği anları sosyal medya hesabından “Evimin yanındaki kafede otururken12:46’da başladı gayrettepe’deki yangın. fırladık ama yapılacak bir şey yoktu. faciaya dönüşeceği belliydi. gözümün önünde çığlıklar içerisinde öldü insanlar. mafyatik masquerade gece kulübü işletmecisi şazi şekergümüş kaçmadan önce alınır umarım” notuyla paylaştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Tadilat yapılan eğlence merkezindeki yangına ilişkin, işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

TIKLAYIN - İstanbul'da gece kulübünde yangın; 29 kişi hayatını kaybetti