Haberler

25 yıldır süren adalet arayışında yeni perde: Pınar Selek'in yeniden yargılandığı dava 28 Hazirana ertelendi

29 Eylül 2023 15:39

T24 Video

Sosyolog Pınar Selek’in, Mısır Çarşısı patlamasına ilişkin 4 kez beraat ettiği davada, yargılama süreci yeniden başladı. Selek’e destek vermek için adliye önünde toplanan avukatlar polis kalkanı ile çembere alındı. Duruşmada ise yeni bir gelişme yaşanmadı. Selek, 25 yıldır suçsuzluğunu kanıtlamak için adalet mücadelesi veriyor ve şu an Fransa’da yaşıyor. Yargıtay'ın son bozma kararından sonra Selek hakkında kırmızı bülten ve yakalama kararı çıkartılmıştı. Yeni bir gelişme yaşanmayan duruşma 28 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

Pınar Selek, 1998'de Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamayla İlgili olarak “Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. Bu davadan 4 kere beraat eeden Selek için  Yargıtay, her seferinde beraat kararının bozulmasını ve hapis cezasının onanmasını talep etti.

17 Ocak 2023 günü Yargıtay Ceza Genel Kurulu beraat kararının bozulması ile ilgili gerekçeli kararını İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme bunun üzerine, aldığı ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğine ilişkin karar’ doğrultusunda Selek hakkında tutuklama ve kırmızı bülten çıkarttı.

 

 

Hala Tanığız Platformu, Pınar Selek’e destek vermek için davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önündeydi.

Platformdaki isimlerden Karin KrakaşlıBirleştirdiği, buluşturduğu için suçlanıyor Pınar Selek. Kurban olsunlar böyle suça demek için burdayız” şeklinde konuştu.

 

 

Pınar Selek’in davasında bir sonuç çıkmazken duruşma sonrasında konuşan, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Kezban KonukçuBir sonuca yine bağlanamadı, defalarca beraat etmiş bir insanın tekrar tekrar yargılanması tamamen hukuğa, adalete aykırı” dedi. Konukçu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma “Adalet arayışımız da dayanışmamız da sürecek” notunu düştü.

 

 

TIKLAYIN - 30 soruda Pınar Selek davası: 25 yıldır süren adaletsizlik ve tarihe geçen skandallar