Diğer

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Kuğu Gölü” ile Başladı

Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) dansçılarına eşlik etti

04 Ağustos 2024 12:30

T24 Kültür Sanat

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İş Bankası'nın katkılarıyla İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Kuğu Gölü balesiyle başladı. Açılış temsilinde, yerli ve yabancı konuklar performansı dakikalarca ayakta alkışladı.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Kuğu Gölü” ile Başladı

Çaykovski'nin bestesi üzerine M. Petipa ve L. Ivanov'un koreografisi, A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından yeniden yorumlandı. Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard'ın performansıyla sahnelenen eserde, Prens Siegfried ve Prenses Odette'in aşkı anlatıldı. Eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapıldı.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Kuğu Gölü” ile Başladı

Festivalin diğer temsil tarihlerinde ise şu eserler yer alacak:

7-8 Ağustos 2024: Samsun Devlet Opera ve Balesi, Carmen balesiyle sahnede olacak. Eserin koreografisi Carlos Vilan, müzik düzenlemesi Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz imzası taşıyor.

11-12 Ağustos 2024: Mersin Devlet Opera ve Balesi, Muhteşem Gatsby ile Bodrum Kalesi'nde olacak. Eserin koreografi ve librettosu A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran'a ait, müzik düzenlemesi Aytuğ Ülgen, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Dursun Tarı Deniz tarafından gerçekleştirildi.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Kuğu Gölü” ile Başladı

15 Ağustos 2024: İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Güldestan adlı prodüksiyonu sunacak. Eserin müzikleri Mercan Dede, reji ve koreografisi Beyhan Murphy tarafından yapılmıştır. Metin Orhan Pamuk ve Evliya Çelebi'ye, dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve ışık tasarımı Taner Aydın'a aittir.

17-18 Ağustos 2024: Brezilya'dan gelen Basileu França Topluluğu, Ballet Latino Tango adlı gösterisiyle sahnede olacak. Gösteri, Simone Malta'nın sanat yönetmenliğinde, Binho Pacheco ve Ricardo Amarante'nin koreografisiyle sunulacak.

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali “Kuğu Gölü” ile Başladı

Festival, 21-22 Ağustos 2024 tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Zorba balesiyle sona erecek. Eserin koreografisi ve librettosu Lorca Massine'a aittir.

Biletler Bodrum Kalesi, Turgutreis Marina, OASİS AVM, Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com üzerinden temin edilebilir.