Gündem

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı

13 Eylül 2023 15:24

Güncelleme: 14 Eylül 2023 09:38

 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin ise yaralandığını duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi. Bakan Koca, akşam üzeri yaptığı açıklamada ise yaralanan 3 işinin taburcu edildiğini, diğer 3 işçinin dee tedavisinin acil serviste devam ettiğini bildirdi. 

İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda.

Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında göçük meydana geldi. Ekiplerin çalışmasıyla 7 işçi çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Coşkun Atalay, Ramazan Yıldırım, Rıfat Öztürk, Ergün Üstün, Ersin Aydın, Talha Yılmaz ve Sercan Hasan hastaneye kaldırıldı. Ancak 25 yıllık maden işçisi Ramazan Yıldırım, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer yaralıların Zonguldak ve Ereğli’deki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Göçükte 3 çocuk babası işçi hayatını kaybetti 

Bakan Koca: 6 yaralımız var 

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 16.36'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı. 

Bakan Işıkhan: Kazayı araştırmak üzere müfettişler görevlendirildi 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." açıklamasını yaptı. 

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama: Göçüğün nedeni patlama değil, tavan çökmesi 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkez, göçüğün nedenine ilişkin, "Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili, "patlama" iddiası doğru değildir. TTK Armutçuk Müessesindeki göçüğün nedeni patlama değil, tavan çökmesidir." açıklamasını yaptı. 

Vali Hacıbektaşoğlu: Kurtarma çalışması tamamlandı

Bölgeye gelip incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede” dedi.

AFAD: Ekipler sevk edildi 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir." denildi. 

Üç işçi taburcu edildi

Akşam saatlerinde tekrar açıklama yapan Bakan Koca, üç işçinin taburcu edildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

 


mA
MA
Göçükten kurtulan işçi o anları anlattı