Dünya

Zimbabve hükümeti hukukçulara at kılı peruk almak için binlerce dolar harcadı, halk tepki gösterdi

Yerel basın peruklara yaklaşık 118 bin 400 dolar ödendiğini ileri sürdü

09 Nisan 2019 15:33

T24 Dış haberler

Zimbabve halkı, hükümete mahkemelerde kullanılması için binlerce dolara peruklar aldığı için tepki gösterdi. Birçok kişi bu perukların sömürgeci kültürü temsil ettiğini ve bir para israfı olduğunu ifade etti.

CNN International'ın yerel basından aktardığına göre ülkenin Adalet Bakanlığı, hukukçular için peruk üreten Londra merkezli Stanley Ley Legal Outfitters'tan 64 tane at kılından yapılma peruk ısmarladı. Habere göre Zimbabve hükümeti tanesi 2 bin 428 dolar olan peruklar için toplam 118 bin 400 dolar ödedi.

Peruk şirketinin sahibi Stanley Ginsburg CNN'e yaptığı açıklamada Zimbabve'ye peruk sattığını, ancak gazetelerdeki sayının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Zimbabveli birçok avukat ve hak savunucusu "bu peruk alımının hükümetin finansal kaynakları kötü kullanmasına bir örnek olduğunu" ve "hukuk sitemine hiçbir şey katmadığını" belirtti. Uluslararası Hukukçular Komisyonu'nun Afrika direktörü Arnold Tsunga, "Bu sömürgeci gelenek Zimbabve'de bütün tartışmalara rağmen devam ediyor. Adalete hiçbir katkısı da yok" dedi.