Spor

Zidane: Dünyanın en iyi teknik direktörü Guardiola

"Kariyeri boyunca kendini kanıtladı, ekibiyle yüzleşmeyi dört gözle bekliyorum"

21 Aralık 2019 18:35

Real Madrid teknik direktörü Zinedine Zidane, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın Premier Lig lideri Liverpool'un 14 puan gerisinde olmalarına rağmen dünyanın en iyi teknik direktörü olduğuna inandığını söyledi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City ile eşleşen Real Madrid'in patronu Zidane, 16 Şubat'ta oynanacak ilk maçta Guardiola'yla ilk kez bir teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek. Eşleşme sonrası konuya ilişkin yorumları sorulan Fransız teknik adam, İspanyol teknik adam için "Onunla yüzleşmek özel olacak, ona bir oyuncu olarak çok saygı duydum ve bir antrenör olarak da saygı duyuyorum, sanırım dünyanın en iyi teknik direktörü o" dedi.

Zidane, Guardiola için övgü dolu sözler kullanırken, "Kariyeri boyunca kendini kanıtladı, elbette ekibiyle yüzleşmeyi dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Guardiola, Barcelona, ​​Bayern Münih ve City ile toplam sekiz lig şampiyonluğu kazanırken, Barcelona ile iki Şampiyonlar Ligi kupası kazanma başarısı gösterdi. Zidane ise Şampiyonlar Ligi'ni teknik direktör olarak üç kez kazandı.