Gündem

Zeytinburnu Kaymaklamlığı'ndan 7 günlük eylem yasağı: Özak Teksitil işçileri eylemlerini İkitelli Organize'ye taşıdı

Zeytinburnu Kaymakamlığı, ilçe genelinde yedi günlük eylem yasağı getirdi. 23 Ocak’tan bu yana holding önüne kurdukları çadır ile grev yapan Özak Tekstil işçileri eylemlerini, İkitelli Organize'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıdı

09 Şubat 2024 11:51

Özak Tekstil işçilerinin, 23 Ocak'tan bu yana haklarını talep etmek amacıyla başlattıkları ve Zeytinburnu'nda bulunan Özak Holding önüne taşıdıkları eylem, kaymakamlık engeline takıldı.

Her sabah olduğu gibi bu sabah da holdingin önüne gelen işçiler, çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle karşılaştı. Alana çadır kurmalarına müsaade edilmeyen işçilerin çadır kurdukları alanda beklemelerine de izin verilmedi.

İşçilere, Zeytinburnu Kaymakamlığı'nın yedi gün süreyle ilçede eylem yasağı olduğu açıklandı. Bunun üzerine işçiler, yedi gün boyunca eylemlerini İkitelli Organize'de bulunan Özak Tekstil Fabrikası önünde gerçekleştireceklerini duyurdu.

İşçiler, Özak Tekstil’in İstanbul’daki fabrikası önüne gitmek üzere harekete geçti.

İşçilerin örgütlü olduğu BİRTEK-SEN eylem yasağına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Zeytinburnu Kaymakamlığı ilçe genelinde 7 gün boyunca eylem yasağı getirmiş. İstanbul'da Özak Holding önünde bulunan direniş çadırımızı bugün kurdurmadılar. Direnişimizi bugün İkitelli Organize'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıyoruz. Direne direne kazanacağız!