Gündem

Zeydan Karalar: AKP’nin itiraz ettiği oylar aleyhimize çıksa bile fark kapanmaz

"Sadece mazbatayı almamı geciktiriyorlar"

05 Nisan 2019 10:16

Resmi olmayan sonuçlara göre Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı’nın, “56 bin geçersiz oyun sayılması” talebiyle yaptığı itiraza tepki gösterdi. “Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile fark kapanmaz" diyen Karalar, "Bu itiraz sadece mazbatayı almamızı geciktiriyor. Bu bir anlamda usulsüzlükleri örtmek anlamına da geliyor. Bu nedenle görev devir tesliminin devlet denetiminde yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Cumhuriyet'ten Savaş Kürklü'nün haberine göre, Karalar, CHP İl Başkanlığı’nda, milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Kemal Akay ve Yüreğir Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca’nın da katıldığı basın toplantısında konuştu. Seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendiren Karalar, “Büyükşehir Belediyesi’ni açık ara farkla aldık. İlçelerde ise çok küçük farklarla kazanıyoruz ya da kaybediyoruz. Yüreğir’de ise çok az bir oy farkı var. Yaklaşık 3 bin 600 olan oy farkı, Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre bine kadar düştü. Aslında bu bir takım işlemlerin yapıldığı anlamına geliyor. Orada arkadaşlarımız oyların yeniden sayılmasını talep etti. İlçe Seçim Kurulu toplandı ve muhtemelen baskılardan dolayı hâkim, oy sayımını iptal etti. Oyların tümünün sayılması gerekiyordu ancak 1. Seçim Bölgesi dışında geçersiz oyların sayılması kararı alındı. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin hâlâ mağdur edebiyatı yapması, şaşkınlık verici. Biz halkın temayülünün doğru yansıması için çabalıyoruz. Adana Büyükşehir’de ne yaparlarsa yapsınlar fark kapanmaz. Yüreğir’de ise ufak bir problem var. Başvuruda bulunduk, sonuçları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tespit edilen hatalar var

CHP’nin Yüreğir Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca da tespit ettikleri maddi hataların giderilmesi için oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti. İlçe Seçim Kurulu’nun taleplerini 5’e 2 çoğunlukla kabul ettiğini ancak gece geç saatlerde sayıma geçilmediğini kaydeden Karaca, “Yüreğir’de İlçe Seçim Kurulu önünde büyük bir arbede yaşandı. Benim de içeri girmem engellendi. Ancak biz tartaklanarak da olsa içeri girdik. Sadece itirazımızın değerlendirilmesi için çabalıyoruz. Kazandığımızı düşündüğümüz Yüreğir’de oyların yeniden sayılması için karar bekliyoruz. Sonuç kimin lehine çıkarsa çıksın, bizim için kazanan odur ve başımızın üstünde yeri vardır” açıklamasında bulundu.