Politika

Zeybekci: İzmir'de trafik İstanbul'a göre çok daha kötü durumda

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, dünyanın en pahalı suyunun İzmir'de içildiğini söyledi

24 Mart 2019 10:52

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, kentte siyasetin hoşgörüye dayalı yapıldığını belirterek "Başından beri gönüller kazanmaya geldik. Biz İzmir'i almaya değil, İzmir'e kendimizi vermeye geldik. İzmir'de bazı bölgelerde ayrımcılık olmuş. CHP'li olmayan belediyelere hizmet verilmemiş. Ben seçildiğimde belediyelerde hiçbir ayrımcılık olmayacak" dedi.

"İzmir'de yüzde 10 civarında Kürt kökenli vatandaşlarımız var" diyen Zeybekçi, kentte yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen vatandaşların oylarının blok şeklinde bir yere gitmeyeceğini söyledi. 

Herkesten oy alacağını söyleyen Zeybekci, "Biz vatandaşlarımıza şehirle ilgili sorunlarınız nedir diye sorduk. Halk en çok altyapı sorunlardan şikayetçi. İzmir varlık içinde yokluk çeken bir şehir. Potansiyeli çok büyük bir şehir fakat bu değerlendirmemiş" dedi. 

CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Zeybekci, İzmir'in çok önemli bölgelerinde kanalizasyon sisteminin bulunmadığını ifade etti. Çeşme'de ve Alaçatı'da yağmur sularının direkt olarak denize verildiğini söyleyen Zeybekci, "Toprağı ve denizi kirletmeyi bırakmak gerekiyor. Anormal, onların gözünde normal hale gelmiş. Sıfır Atık Projesi'yle iki yıl içerisinde bu sorunları çözeceğiz. Seçilirsem 2020'ye kadar arıtma tesisi kuracağım. Çeşme ve Alaçatı'ya derhal müdahale edilmeli" diye konuştu. 

"Trafik sorununu çözeceğiz"

İzmir'in en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu ifade eden Zeybekci, "İzmir'de trafik İstanbul'a göre çok daha kötü durumda. İzmir'in sorunlarını çözeceğiz, projelerimiz üzerinde iyi çalıştık. Köprülü kavşaklar ile trafik sorununu çözeceğiz. 5 yılda İzmir'deki trafik problemini tamamen çözerim" şeklinde konuştu. 

"Dünyanın en pahalı suyunu içiyoruz"

İzmir'in diğer en büyük problemlerinden birinin su fiyatı olduğu söyleyen Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"Su fiyatları açısından en pahalı şehriyiz. Büyükşehirin kararı bu. Bizim Göldes Barajı yapılmış, hatlar şehre kadar getirilmiş. Bu zamanında şehrin su problemlerini çözmek için DSİ tarafından yapılan bir su hattıdır. Fakat büyükşehir hala şebekeye bağlayamamış durumda. Biz dünyanın en pahalı suyunu içiyoruz. Mars'tan su getirseniz bu kadara mal olur.

40 liralık bir fatura su tüketimi. Ama faturanın toplamı 400 lira. Orada ne var? Katı atık toplama bertaraf bedeli... 12 lira olan şey, ton bedeli 40-50 liraya çıkıyor. Tokyo'da 14,90 kuruş; dünyanın en pahalı şehri.

Bu sorunu bitireceğiz. Yüzde 50 suya indirim getireceğiz. Öğrenci biletleri genelde yetişkinin yüzde 50'sidir. İzmir'de yüzde 70'e yakınıdır. Bunu da yüzde 50'ye indireceğiz."