Gündem

Zeybekci: Ferhat dağları deliyor, Şirin foseptik ile uğraşıyor

"Bunların hepsini halledeceğiz"

05 Şubat 2019 10:00

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, “konu İzmir ise bakanlık yerine belediye başkanlığı tercih edeceğini” dile getirerek, “7 Şubat günü 21. yüzyılın İzmir’ini anlatacağım. Ferhat dağları dele dele geliyor ya Türkiye’nin mega projeleriyle. Şirin ne halde biliyor musunuz? Çok affedersiniz, Şirin foseptik ile uğraşıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, esnaf ve sanatkarla buluştu. 16. Bölge (İzmir) Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Toplantı Salonunda gerçekleşen ve birliğe bağlı 50 kooperatifin başkanları, yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

"Dünyanın en avantajlı ülkelerinden biri bizsek eğer, en avantajlı bölgesi de İzmir. Ben ihracatçı bir firmaya sahibim. Tekstil ve konfeksiyon dalında hizmet görüyoruz. Yüzde yüz ihracata çalışıyoruz. Bu gün aldığımız 10 bin siparişe dünyanın neresinde olursa, tek bir müşteriye gönderiyoruz. Tıra, konteynere yüklüyor ve gönderiyoruz. 5 sene sonra bu böyle olmayacak. O 10 bin siparişi yine alacağız, ama 10 bin siparişi biz 10 bin müşteriye göndereceğiz. Çünk adam oradan satacak, bilgilerini bana gönderecek, ben onları adreslerine göndereceğim. Bu demektir ki nakliye değişecek. Konteyner değişecek, liman değişecek, konteyner değişecek, uçak kargoya dönüşecek. Bunun merkezi İzmir olacak. Bir lojistik merkezi olacak. Bir depolama bir elleçleme ve gönderme — getirme ile ilgili bir merkez olacak. Ferhat dağları dele dele geliyor ya, biraz önce saydığım projelerle. Şirin ne halde biliyor musun? Çok afedersiniz Şirin foseptik ile uğraşıyor, Şirin yatırım yerleri ile ilgili rezaletle uğraşıyor, Şirin katı atıkla uğraşıyor, Şirin maalesef ulaşımda, trafikte darmadağın olmakla uğraşıyor. Bunların hepsini halledeceğiz" dedi.