Gündem

Zerrin Kılınç’ın şüpheli ölümü: Başsavcılık, tehdit mesajlarına işaret etti, birlikte yaşadığı erkeğin serbest bırakılmasına itiraz etti!

10 Haziran 2024 07:44

Eskişehir’de bir çocuk annesi Zerrin Kılınç’ın sevgilisi Y.S. ile birlikte yaşadığı evin penceresinden “düşerek” hayatını kaybetmesiyle ilgili davada sevgiliye verilen beraat kararına itiraz etti. Sanık sevgilinin Zerrin Kılınç’a tehdit emsajları attığını ve olay günü maktule şiddet uyguladığını belirten Başsavcılık, “kasten öldürme suçundan” ceza verilmesi gerektiğini vurguladı.

Hürriyet’ten Hasan Benli imzalı habere göre, başsavcılık, itiraz başvurusunda, sanık Yılmaz Sazak ile maktul Zerrin Kılınç’ın sevgili oldukları, maktul ile sanığın aralarında kıskançlık sebebiyle sürekli tartışmaların yaşandığı, sanığın maktulün çalıştığı işyerindeki müdürü ile ilişkisinin olduğunu iddia ederek maktul ile tartıştığı ve genç kadına, 4 Haziran 2022 tarihi ve sonrasında tehdit içerikli mesajlar gönderdiği, mesajlarda “Bak şimdi o aldatmanın cezasını çekeceksin, sen beni aldatmaya gittin, müdür de orada çünkü foto paylaşmış, öldün, lan canını alacağım diyorum ne vurup kırması” şeklinde tehdit içerikli ibarelerin yer aldığı belirtildi.

Başsavcılık, itirazında olay tarihinde maktulün ikametinde taraflar arasında tartışmanın çıktığı, sanığın maktulü darp ettiği, süpürge sapıyla maktule vurduğu, süpürge sapının kırıldığı, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek yere düşüp ölümüne sebep olduğu belirtti.

“Bu suretle atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır” diyen Başsavcılık, sanık Yılmaz Sazak’ın “Kadına karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerekirken beraat etmesini usul ve yasaya ayrı buldu.