Gündem

Zelenski, BM Genel Kurulu'nda: Rusya'daki çocuklara Ukrayna'dan nefret etmeleri söylendi ve aileleriyle tüm bağları koptu, bu soykırımdır 

Zelenski, Ukrayna'nın işgalinden bu yana ilk kez bizzat BM Genel Kurulu'nda

19 Eylül 2023 22:38

T24 Dış Haberler

BM Genel Kurulu'na konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Rusya'daki çocuklara ise Ukrayna'dan nefret etmeleri söylendi ve aileleriyle tüm bağları koptu. Bu açıkça bir soykırımdır. Bu saldırganlığın bir daha olmayacağından emin olmak için birlik olmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmasının ardından İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşen Zelenski, Ukrayna'ya destek talebinde bulundu. Netanyahu, bu talebe "Sessizlik, altın ağırlığına değerdir" yanıtını verdi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda düzenlenen BM'nin 78’nci Genel Kurulu görüşmelerine katıldı. 

Soğuk Savaş'tan sonra Ukrayna'nın değil, Rusya'nın nükleer silah kullanımını bırakması gerektiğini söyleyen Zelenski, şöyle konuştu: 

“Teröristlerin nükleer silah bulundurma hakkı yok. Çocukları Ukrayna’ya geri getirmeye çalışıyoruz ama zaman geçiyor. Çocuklara ne olacak? Rusya'daki çocuklara ise Ukrayna'dan nefret etmeleri söylendi ve aileleriyle tüm bağları koptu. Bu açıkça bir soykırımdır. Bu saldırganlığın bir daha olmayacağından emin olmak için birlik olmamız gerekiyor.”

Ukrayna'nın işgalinden bu yana ilk kez BM Genel Kurulu'na katılan Zelenski, Wagner Grubu Başkanı Yevgeny Prigozhin'i öldüren uçak kazasının arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olduğunu iddia etti. 

TIKLAYIN - Zelenski, Ukrayna'nın işgalinden bu yana ilk kez bizzat BM Genel Kurulu'nda

Zelenski, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü 

Zelenski ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda görüştü.

Zelenski ve Netanyahu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ilk kez görüştü. Zelenski, İsrail'den destek beklediğini söylerken Ukrayna'nın taleplerine karşılık verip veremeyeceklerini sordu. 

Netanyahu, Ukrayna'nın taleplerine ilişkin soruya, "Sessizlik, altın ağırlığına değerdir" yanıtını verdi. 

Zelenski, görüşmeyi "iyi" olarak değerlendirdi.