Dünya

Zelenski'nin danışmanından twitter'a, "savaşı trend listesinden saklama" tepkisi

14 Aralık 2022 15:40

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihail Podolyak, Elon Musk’ın satın aldığı twitter’ı ülkede süren Rusya savaşına ilişkin gelişmeleri platformun trend listesinden saklamakla suçladı.

RT’de yer alan habere göre, twitter üzerinden Musk’a tepkisini paylaşan Zelenski’nin tanışmanı Podolyak, “Ukrayna’da savaş' twitter trend listesinden yok oluyor. Rusya saldırıları içeriğinden bahseden tweet'lerde radikal azalma var. Kullanıcılar, Ukrayna telefon numaraları üzerinden hesap açamıyor ya da hesaplarına erişemiyor” yazdı. 

Twitter, trend listesinin bir algoritma tarafından belirlendiğini açıklıyor. Buna göre, twitter trend listesi bir süredir popüler olan gündemleri değil, anlık gündemlere göre hazırlanıyor. 

Ukrayna medyasında son günlerde bazı kullanıcıların Ukrayna telefonlarını kullanarak, twitter hesaplarına erişemediği aktarıldı. Twitter, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Musk, geçen haftalarda twitter’dan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, “barış önerisinde” bulunarak Ukraynalı yetkilileri öfkelendirmişti. Musk, Ukrayna’nın tarafsızlık vaadinde bulunmasını, Kırım iddiasından vazgeçmesini ve Rusya’nın Ukrayna’da ilhak ettiği Donbas, Herson ve Zaporojye bölgelerinin BM gözetimi altına alınmasını önermişti.