Gündem

Zekeriya Öz hakkında "17-25 Aralık" iddianamesi: Suçlama "Erdoğan'a hakaret ve iftira"

11 Eylül 2023 19:11

FETÖ soruşturmasından firari olan eski savcı Zekeriya Öz'ün, 2014 yılında Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle "hakaret" ve "iftira" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istendi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmasında firari olan eski savcı Zekeriya Öz hakkında yeni bir iddianame hazırladı. 

Oda TV'de yer alan habere göre,  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları soruşturmalarını dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak koordine ettiği belirtildi.

İddianamede, Öz’ün 8 Ocak 2014 tarihinde makam odasında basın açıklaması yaparak, o tarihte başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik asılsız iddialarda bulunduğu ve bu iddialar nedeniyle Erdoğan’ın avukatının şikayet başvurusunda bulunduğu kaydedildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesinin 2 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma izni verdiği kaydedilen iddianamede, Öz’ün makamında yaptığı konuşmasına da yer verildi.

İddianamede, şüpheli Zekeriya Öz’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tehdit” ve “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” suçlarını işlediği yönünde asılsız iddialarda bulunarak iftira ve hakaret suçunu işlediği anlatıldı.

Firari şüpheli Zekeriya Öz hakkında, “Basın ve yayın yoluyla iftira” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından 2 yıl 2 aydan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianame, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.