Politika

Zafer Partisi aday tanıtım toplantısında kavga | Özdağ: Terbiyesiz adamlar; Afganlar mı geldi buraya, Suriyeliler mi girdi içeri?

"Bir daha partimde böyle bir şey istemiyorum"

09 Mart 2024 23:39

Zafer Partisi'nin aday tanıtım  toplantısında salona girmek isteyenler ile partililer arasında çıkan yumruklu kavgayı, Genel Başkan Ümit Özdağ ayırdı. Özdağ, "Bir daha partimde böyle bir şey istemiyorum. Terbiyesiz adamlar! Afganlar mı geldi buraya? Suriyeliler mi girdi içeri?" dedi.

Özdağ, partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nermin Tol ve ilçe belediye başkan adaylarıyla Darıca, Gebze, Dilovası, Körfez, Derince, İzmit ve Gölcük ilçelerini ziyaret etti.

Gölcük'te seçim otobüsüyle şehir turu atıp Amiral Sağlam Caddesi'nde halka seslenen Özdağ, daha sonra aday tanıtım programının yapıldığı Başiskele ilçesindeki otele gitti.

Özdağ tarafları ayırdı

Zafer Partisi İl Başkanı Ender Oğuz'un, açılış konuşmasını yaptığı sırada salona girmek isteyen Zafer Partisi İzmit Belediye Başkan adayı Recep Yazıcı ve beraberindekiler ile salondaki partililer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine sinirli bir şekilde araya giren Ümit Özdağ, tarafları ayırdı.

"Terbiyesiz adamlar!"

Partililere seslenen Özdağ "Herkes otursun yerine bir daha burada böyle şey istemiyorum. Herkes otursun yerine, herkes yerine geçsin. Bir daha partimde böyle bir şey istemiyorum. Terbiyesiz adamlar! Afganlar mı geldi buraya? Suriyeliler mi girdi içeri? Herkes içeri konuşacağım beni dinleyeceksiniz" dedi.

"'Kürtçe öğrenmek için çaba sarf ediyorum' diyen İmamoğlu zihniyeti Atatürk'ü savunamaz"

Olayın yatışmasının ardından kürsüye çıkan Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyeti savunamayacağını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Onun için sarı muhalefetle cumhuriyeti savunamazsınız. Onun için cıvık cıvık bir popülizmle 'İstanbul'da, pazarda Türkçe bilmeyen bir kadın benimle Kürtçe konuşuyor. Ben anlamıyorum, öğrenmek için çaba sarf ediyorum.' diyen İmamoğlu zihniyetiyle cumhuriyeti, Atatürk'ü savunamazsınız. Atatürk'ün, adını binlerce şehit pahasına Tunceli verdiği yere gidip orada Tuncelililere, sevgili Dersimliler diyen Özgür Özel ağzıyla da cumhuriyeti savunamazsınız."

İl başkanı ile belediye başkan adayını tokalaştırdı

Özdağ, konuşmasının ardından partisinin Kocaeli'deki belediye başkan adaylarını sahneye çağırdı. Bir partilinin İzmit Belediye Başkan adayının sahneye çağırılmadığını söylemesi üzerine Özdağ, İzmit Belediye Başkan adayı Recep Yazıcı'yı da sahneye davet etti.

Program sonunda Özdağ, İl Başkanı Ender Oğuz ile İzmit Belediye Başkan adayı Recep Yazıcı'yı bir araya getirerek tokalaştırdı.