Eğitim

Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi; Bakan Selçuk'tan açıklama

12 Ekim 2020 10:46

Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çankırı Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulu'nu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha önce öğrencilere dağıtılacağı duyulan tabletlerle ilgili kriterleri hatırlatan Bakan Selçuk, "Bu kriterler doğrultusunda il ve okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor. Peyderpey devam edecek" dedi.

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf ile ortaokul 8. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün Çankırı'nın bir köy okulundayız. Hep birlikte bu okulumuzdaki çocuklarımızla beraber bugünü yorumlayıp neler yapabiliriz sorusunun cevabını arıyoruz. Burada çok güzel bir çalışma başlamış. Köy okullarımızla ilgili geçen yıldan beri çok yoğun bir çalışmamız var. Bu çalışmalar çerçevesinde başka bir güzel çalışma daha söz konusu. Öğrenci sayısına bakılmaksızın bütün köy okullarının açılması için  bir mevzuat tedbiri aldık. Bu bağlamda da bütün köy okullarımızda bugün ilk ve ortaokullarının açılmasının sevinci içerisindeyiz.

Bazı ihtiyaçları da dikkate alıyoruz. Bunlardan biri de tablet ihtiyacı. Çocuklarımızın ana mecrası EBA televizyonu. EBA TV, ihtiyaç duyulan müfredatın hepsini kapsıyor Eğer kaçırırlarsa, izleyemezlerse de tekrar tekrar izleyebilirler. Tabletlerin dağıtımı konusunda da kriterleri daha önce açıklamıştık. Bu kriterler doğrultusunda il ve okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor. Peyderpey devam edecek. 

13 bine yakın EBA Destek Merkezi kurduk. Her birine 8-10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Çocuklar istediği merkeze başvurduğu bu merkezlerde istedikleri kadar çalışabilir."