Spor

Yusuf Namoğlu: Son damlayı Trabzonspor maçı taşırdı, monitöre bakıp yanlış karar verildi

"TFF'den istifa talebi gelmedi"

13 Şubat 2019 14:40

Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Yusuf  Namoğlu, "Son damlayı taşıran Trabzonspor maçı oldu. Monitöre bakıp yanlış karar verme olayı hazmedebileceğimiz olay değildi. Pazartesi günü değerlendirdik, neticede ben Başkan'ı aradım, kararı ilettim. TFF'den istifa talebi gelmedi" dedi.

Namoğlu, NTV canlı yayınında Övünç Özdem'in sorularını yanıtladı.

Namoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Devre arasında istifa edelim mi diye değerlendirmeler yaptık. Buna neden olan da, bir kısım medya kuruluşlarından da aleyhimize konuşmalar başlamıştı. O zaman düşünmeye başladık. Bu düşüncelerle değerlendirmeler yaptık, sonra devam kararı aldık.

Son damlayı taşıran Trabzonspor (Galatasaray-Trabzonspor)  maçı oldu. Hakem arkadaş yeteneği belli olan bir arkadaştı. FIFA da yapmıştık. Tutup da monitöre bakıp yanlış karar verme olayı hazmedebileceğimiz olay değildi. Bu ve buna benzer hakem arkadaşların yaptığı hatalar. Toplumdan bakış ve bizim kurulda olan arkadaşların hepsi dört dörtlük dürüst arkadaşlar. Hiçbir takıma öncelik tanımadık.

Pazartesi günü değerlendirdik neticede ben Başkan'ı (Yıldırım Demirören) aradım, kararı ilettim. TFF'den istifa talebi gelmedi.  İnsan olarak hata yapılmış olabilir ama bu bilinçli değildi.

Hiçbir zaman koltuk uğruna direnmedim. Ocak ayında başlayan yayın politikaları bizi düşünmeye sevk etti. Artık devam etmenin doğru olmadığına karar verdik. İstifa tek taraflıdır. Yarın sabah itibariyle görevimi tamamlamış olacağım. İstifayı kurul olarak yapacağız.