Gündem

YURT BÜLTENİ 14 

Sağlığında organ bağışı yapan emekli öğretmen kazada öldü, organları hastalara umut oldu   Bursa’nın  Mustafakemalpaşa ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Süheyla Dobruca, sağlığ

03 Haziran 2018 22:32

Sağlığında organ bağışı yapan emekli öğretmen kazada öldü, organları hastalara umut oldu  

Bursa’nın  Mustafakemalpaşa ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Süheyla Dobruca, sağlığında yaptığı organ bağışıyla organ nakli bekleyen hastalara umut oldu. Dobruca’nın ameliyatla alınan karaciğeri, iki böbreği ve korneası Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü.

Görev yaptığı Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli olan 58 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi öğretmen Süheyla Dobruca, geçtiğimiz gün geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Süheyla Dobruca tüm tıbbi müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Sağlığında organ bağışı yaptığı belirlenen Süheyla öğretmenin karaciğeri ve 2 böbreği ile korneası ameliyatla alınarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Bağışladığı organlarıyla organ nakli bekleyen hastalara umut olan emekli öğretmen Dobruca’nın cenazesi, bugün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Organ bağışı ve tören, cenaze töreni


Hayrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa),(DHA)- 


============================

HDP Eş Genel Başkanı Temelli: İktidar düşecek, faiz ve döviz de düşecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisince Siirt\'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerinde ülkeye barış geleceğini belirterek, \"Bu ülkeye barış gelecekse işte bu onurlu duruş ile gelecek. İktidar çok yakında düşecek, faiz de düşecek, döviz de düşecek. Hepsini bir arada düşeceğiz\" dedi. 

Siirt İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Siirt milletvekili adayları Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, Hayrettin Şen, parti meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Parti binası önündeki seçim otobüsü üzerine çıkarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçimlerinden sonra ülkeye barış geleceğini belirterek, \"Bu ülkeye barış gelecekse işte bu onurlu duruş ile gelecektir. İktidar çok yakında düşecek, faiz de düşecek, döviz de düşecek, iktidar da düşecek ve hepsini bir arada düşüreceğiz. 3 haftaları kaldı ve hala çıkıyor bizimle uğraşıyor. Sanki 16 yıldır iktidarda biz varız, sanki 16 yıldır bu ülkenin başına ne geliyorsa bizden geliyor\" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan\'ın Diyarbakır\'da yaptığı mitingden daha önce Siirt\'te partisinin düzenlediği mitingde konuşan Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Diyarbakır mitinginde ne konuşacağını merak ettiğini ifade ederek, \"Ne diyeceksin Diyarbakırlılara, ne anlatacaksın? Diyarbakır\'a gidecekmiş Kürt kardeşleri ile buluşacakmış ve onlara bizi şikayet edecekmiş. Kürtler bize ders verecekmiş, bunlar iyicene şaşırdılar. Kürtler Diyarbakır\'da sana tasdikname verecek, siyasetten tasdikname verecek. Sen orada gidip şimdi bakalım ne anlatacaksın? Ama ben sana anlatacağım bir iki tane şeyi söyleyeyim. Mesela neden giderken yanına Bahçeliyi almadın? Ankara\'da yan yanasınız ya, alsaydın yanına beraber çıksaydınız kürsüye. Birlikte kurt işareti yapsaydınız. Bakalım Diyarbakır sana ne diyecekti?\" diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
Miting otobüsünün önünde bulunan HDP\'liler
Siirt Milletvekili Adaylarının tanıtımı
Sezai Temelli\'nin selamlaması
Temelli\'nin konuşması
Miting sonrası 
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, (DHA)-    

============================
Hakan Çavuşoğlu: Türkiye büyümeye, şahlanmaya doğru yol alacak (2) 

\"BUNLAR MİLLETİ SADECE SEÇİM DÖNEMİNDE HATIRLIYOR\"
Seçim bürolarının açılışının ardından Gürsu Belediyesi tarafından yaptırılan \'Gürsu Adrenalin Park\' açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin AK Parti iktidarının yaptıklarını küçümsemeye çalıştıklarını öne sürdü. Çavuşoğlu, \"AK Parti\'nin yaptıklarını balçıkla sıvayamazsınız. Güneş balçıkla sıvanmaz. AK Parti sağlıktan eğitime, ulaşımdan sosyal alandaki yatırımlara kadar hizmet verdi. Bunlar sadece milleti seçim dönemlerinde hatırlıyorlar. Seçim döneminde hatırladıkları millete geçmişte yaptıklarını unutmaları için şirinlik yapıyorlar. Bunların beyanname sayfalarında bir tane FETÖ göremezsiniz. Bir tane PKK göremezsiniz. Bugünlerde kimler kimlerle beraber, bir bakın\" dedi.

\"BU MİLLET TEMEL PAŞA\'NIN APOLETLERİNİ SANA SÖKTÜRMEZ\" 
CHP\'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce\'nin 2\'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel\'i eleştirmesine değinen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, \"Başarılı operasyonlara imza atan komutanın apoletlerini sökecekmiş gafil. Bu millet sana onu söktürmez. Ben eminim ki teröristler onun apoletlerini sökmek ister; sen necisin, sen kimsin? Suçu ise cumhurbaşkanının katıldığı yemeğe onun da katılmasıymış. Ne yapsaydı milletin seçtiği cumhurbaşkanına sırtını mı dönseydi. Eskileri özlüyorsunuz değil mi? Eskiden apoletliler siz ne zaman isterseniz devreye girer vesayeti kurar iktidarı ele alırdınız. Yok öyle yağma. Bundan sonra çalışacaksınız. Proje göstereceksiniz, milleti ikna edeceksiniz. Öyle alırsınız iktidarı. Onu da yapamayacaksınız. Çünkü dün ne yaptınız ki. Terörist cenazesinde ağlayanlar, bugün bizim karşımızda vatan millet sevdalısı kesiliyorlar. Dün vatan bölünmez sözünden tiksindiğini söyleyenler, bugün Türkiye\'de milletin iradesini temsil etmek için ortaya çıkıyorlar. Kimi kandırıyorlar\" dedi.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan parkı gezen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, trap ve okçuluk poligonunda atış yaptı.


Görüntü Dökümü:

-Açılışı yapılan tesisten görüntüler

-Protokolden görüntüler

-Hakan Çavuşoğlu konuşması

-Tesisleri gezmesi

-Atış ve ok atması

-Detaylar 

Süre: 5 dakika 55 saniye Boyut: 662 MB

============================

AK Parti Sözcüsü Ünal: 15 Temmuz, 24 Haziran\'da sonsuza kadar bitecek 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz 2016\'da başlayan sürecin devam ettiğini belirterek, \"15 Temmuz, 24 Haziran günü bu millet tarafından sandıkta sonsuza kadar bitirilecek Allah\'ın izniyle\" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, gazeteci Niyazi Kara\'nın annesi Fatma Kara için Kahramanmaraş\'ta düzenlenen cenaze törenine katıldı. Ulu Cami\'de kılınan cenaze namazının ardından Niyazi Kara ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Ünal, esnafı ziyaret etti. Esnaftan ve müşterilerden 24 Haziran\'da yapılacak seçimler için AK Parti\'ye oy isteyen Ünal, girdiği mağazada bir çocuğa şapka, başka birine de pantolon alarak, hediye etti. AK Parti\'li Ünal, esnaf ziyaretinin ardından Dulkadiroğlu İlçe Seçim Bürosu\'nu ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici\'nin de eşlik ettiği Ünal, Türkoğlu\'da ilçe sakinlerine seslendi. Ünal, \"15 Temmuz\'da başlayan sürecin devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. 15 Temmuz ne zaman bitecek? 15 Temmuz, 24 Haziran günü bu millet tarafından sandıkta sonsuza kadar bitirilecek Allah\'ın izniyle. 15 Temmuz\'un öncesi de var biliyorsunuz. Şimdi ekonomik olarak saldırıya devam ediyorlar. Batmış Yunanistan\'ın kredi notunu yükselten kredi derecelendirme kuruluşları, şu anda G-20 içerisinde en büyük, en yüksek büyüme oranına sahip Türkiye\'nin kredi notunu düşürüyor. Biz, şu anda dünyada yapılan 10 büyük yatırımın 6\'sını yapan ülkeyiz. Bankacılık sektörüyle ilgili bir sorunumuz yok. Şu anda bizim borçlarımızın gayri safi milli hasılaya oranı ülkeler açısından en düşük ülkeyiz; ama buna rağmen devam ediyorlar. Ne zaman bitecek? İnşallah sandıkta bu millet \'Büyük ustayla yola devam\' diyecek, Osmanlı tokadını patlatacak ve bu iş bitecek kardeşlerim\" diye konuştu. 
AK Parti Sözcüsü Ünal, konuşmasının ardından çocuklara oyuncaklar dağıtıp, ilçe esnafını ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------

- Mahir Ünal\'ın Niyazi Kara\'ya başsağlığı dilemesi

- Cenaze namazının kılınması

- Mahir Ünal\'ın camiden ayrılması

- Esnafı ziyaret etmesi

- Çocuğa şapka hediye etmesi

- Vatandaşa pantolon alması

- Seçim bürosunu ziyaret etmesi

- Türkoğlu\'nda konuşması

- Çocuklara oyuncak dağıtması

- Esnaf ziyareti

(KJ: Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 408 MB 


============================

Adana şehidini uğurladı
 
Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), (DHA)- KUZEY Irak\'ta askeri üs bölgesinde yol yapım çalışması sırasında PKK\'lı teröristlerin iş makinesine düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Tayfur Uluçay (29), memleketi Adana\'nın Kozan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Adana Havalimanı\'na uçakla getirilen şehidin cenazesi buradan karayoluyla  Kozan ilçesine bağlı Yukarıkeçili Mahallesi\'ne götürüldü. Burada düzenlenen uğurlama törenine Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ve şehidin annesi Sultan Uluçay, babası Kemal Uluçay, kardeşleri ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.


Görüntü Dökümü
------------------------
- Şehidin cenazesinin askeri araçla köye getirilmesi
- Tabutun askerler tarafından indirilmesi
- Cenaze namasının kılınması
- Törenden detay görüntüler

Haber- Kamera: Yaşar KORKUSUZ/KOZAN(Adana), (DHA)


============================

Hastaneye kovan yapan arılar alındı

İzmit\'te, Seka Devlet Hastanesi\'nde kovan yapan arılar itfaiye tarafından bulundukları yerden alındı. 

İzmit Seka Devlet Hastanesi Merkez Laboratuvar Bölümü\'nün giriş kapısının üzerinde arıların kovan yaptığını gören hastane yetkilileri durumu itfaiyeye bildirdi. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri, kovanı inceledikten sonra uzman personel çağırmaya karar verdi. Ekipmanları ile birlikte hastaneye gelen arı uzmanı personel, yaptığı çalışmada arı kovanının hastane binasının duvarının içerisindeki çatlakta olduğunu belirledi. Bunun üzerine kovanın içerisine duman sıkarak arıları çıkartmaya başlayan itfaiyeci, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda tüm arıları yanında getirdiği peteğin üzerinde topladı. Arılar doğaya bırakılmak üzere itfaiye erleri tarafından götürüldü.

Görüntü Dökümü
-Arı kovanından görüntü
-Uzman personelin müdahalesi
-Arıların toplandığı peteğin görüntüsü
-Detay
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli), (DHA) 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir